Microsoft lukker Hotmail ned

I løbet af det næste års tid vil Microsoft udfase Hotmail og erstatte mailprogrammet med en ny tjeneste, der skal forbindes til sociale medier.

En ny mailtjeneste skal nu erstatte Hotmail, som Microsoft lukker ned. (© Scanpix)

Microsoft vil nu udfase det populære mailprogram Hotmail, som har eksisteret siden 1996.

Men et nyt mailprogram, som Microsoft har døbt Outlook.com, vil erstatte det populære Hotmail, der har flere end 300 millioner brugere.

Mail med sociale medier

Det nye program er designet for at kunne vinde over alternative mailprogrammer som Gmail ved at forbinde brugerens forskellige konti på sociale medier. Derudover kan Outlook.com sortere beskederne, i det de kommer ind i inboxen.

- Vi giver brugerne den første email-service, der er forbundet med Facebook, Twitter, Linkedin, Google og også Skype, skriver Microsoft på deres hjemmeside.

På hjemmesiden står der, at man på den måde vil se seneste statusopdateringer, tweets og billeder, når man åbner sin Outlook.com.

Mistet brugere til Gmail

Hotmail blev lanceret i 1998 og har siden udviklet sig til at være verdens mest benyttede mailsystem. Men inden for de seneste par år, har Hotmail mistet brugere til Googles Gmail og de sociale medier, hvilket Microsoft nu vil gøre noget ved.

Men selv om Microsoft udfaser Hotmail, kan man alligevel godt beholde sin gamle hotmail-adresse foreløbig, forsikrer Microsoft. For brugerne kan enten vælge mellem at beholde deres eksisterende @hotmail-adresse eller bytte til en @outlook-adresse.

Facebook
Twitter