Danske Dorit Smith elsker Gud, Trump og sin AR-15-riffel

Fynboen er medlem af en kirke, som mener, at at sande troende skal bære våben.

- Jeg har det inde under sengen.

Dorit Smith trækker en stor, aflang kasse frem på gulvtæppet. Inde i kassen ligger familiens vigtigste ejendel: En halvautomatisk AR-15-riffel.

- Så er jeg lige parat, hvis der er nogen, der kommer. Så skal de bare passe på, griner Dorit Smith.

Både religion og retten til at bære våben spiller en stigende rolle i amerikansk politik. Og Dorit Smith er en af de kernevælgere, som præsident Donald Trump kan regne 100 procent med, når der i næste måned er midtvejsvalg i USA.

Dorit Smith bor i et af de områder, hvor opbakningen til præsident Trump er størst. (Foto: © Jacob Albert Lorenzen, DR)

Medlem af sekt

Hun er født på Fyn, men bor i dag i den amerikanske stat Pennsylvania med sin mand og deres fem voksne drenge.

Som ung rejste Dorit Smith til USA, hvor hun blev medlem af den kristne Moon-sekt. Ved et massebryllup i New York udpegede den selvudråbte messias Sun Myung Moon newzealænderen Denton Smith som hendes ægtemand. Brudeparret havde aldrig mødt hinanden før.

- Jeg var glad, men selvfølgelig er man også lidt bekymret: Hvem foreslår han? Men jeg sagde: Hvad end der er Guds vilje, fortæller Dorit Smith.

"En stang af jern"

Da sektlederen Moon døde, valgte familien at følge med hans søn til Pennsylvania, hvor han stiftede en kirke, der kobler kristendom og våben.

Et skilt med et automatvåben hænger over indgangen til Dorit Smiths kirke. (Foto: © Jacob Albert Lorenzen, DR)

Lederen af kirken, Sean Moon, har studeret biblen og mener at have fundet bevis for, at sande troende skal bære våben. Eller som Jesus siger i Johannes' Åbenbaring: "En stang af jern."

- Jeg vil sige, at der var en åbenbaring - ikke med et brag som på film. Men gennem studier af de hellige skrifter, bøn og inspiration fra Gud, siger Sean Moon.

Han mener, at Jesus med udsagnet om "en stang af jern" henviste til semiautomatvåben som den AR-15-riffel, Dorit Smith har liggende under sengen.

Sean Moon holder gudstjeneste i camouflagetøj. (Foto: © Jacob Albert Lorenzen, DR)

Skydetræning

Den ikoniske riffel, som i dette årti er blevet kendt for at være brugt til masseskyderier i USA, spiller en central rolle i kirkens gudstjenester, og hver uge arrangerer Sean Moon skydetræning for menigheden.

- De onde mennesker kan altid få våben. Men hvad der er vigtigt er også, at gode mennesker kan få våben. Og kan beskytte sig selv, siger Dorit Smith.

- Det er ikke, fordi vi vil ud og skabe krig. Jeg håber, at jeg aldrig nogensinde skal skyde nogen. Men hvis jeg skal forsvare mig selv, fordi nogen vil voldtage mig - eller nogen vil skyde mine børn - eller min mand - så er jeg parat til det.

Trump er en god mand

Dorit Smith og hendes kirke bakker helhjertet op om USA's præsident, Donald Trump, og hele hans politiske projekt.

Pastor Sean Moon mener, Guds rige på mange måder ligner det Amerika, som ultra-konservative drømmer om i dag: Et land uden en central stat, der opkræver skatter, og hvor individets frihed er ubegrænset - også i forhold til at bære våben.

Og Trump er et vigtigt skridt på vejen mod at få drømmen til at gå i opfyldelse.

Trump-familien støtter også Sean Moon og hans kirke. Her er Donald Trumps søn Eric Trump med til åbningen af en våbenbutik, som pastorens bror har åbnet i nærheden af kirken.

- Vi beder altid for præsident Trump. Vi er så taknemmelige for, at Gud sendte præsident Trump for at genskabe selvstændighed og nationalisme i landet, siger Sean Moon.

Dorit Smith følger sig også taknemmelig.

- Ja, han er den rigtige mand, siger hun om Trump.

- Hvis Hillary var kommet ind, så havde vi haft mange problemer. Han er ikke en messias, men han er en god mand.

Du kan se USA-korrespondent Steffen Kretz' reportage om Dorit Smith og hendes våbenkirke i aften i 21Søndag på DR1.