En død bordelejer og andre oversete vindere af midtvejsvalget

Midtvejsvalget i USA handlede om meget mere end Kongressen

Dennis Hof med sin kæreste på bordellet Moonlite Bunnyranch, som han ejede. (Foto: Steve Marcus © Scanpix)

Amerikanerne skulle stemme om meget mere end Kongressens sammensætning ved tirsdagens midtvejsvalg.

Selvom de flestes opmærksomhed var rettet mod de helt store, nationale kampe, så foregik der langt mere på statsligt og lokalt plan ude i de enkelte stater.

En af dem, der vandt uden for Kongressen, er Dennis Hof, der er tidligere bordelejer og reality-tv-stjerne. Han blev tirsdag valgt ind i statsforsamlingen i Nevada. Problemet er bare, at han har været død i flere uger.

Ifølge statens love kunne Hof ikke fjernes fra stemmesedlen så kort tid før et valg, og det har lokale medlemmer af partiet Republikanerne udnyttet.

De har nemlig kørt en valgkampagne for den afdøde kandidat og bedt vælgerne stemme på ham, så Republikanerne kunne gå efter flertallet i statsforsamlingen, skriver Newsweek.

Fem borgmestre på tre måneder

Dennis Hof er ikke den eneste, der døde kort før valget. I den lille by Rockaway Township i New Jersey har der været kaos på rådhuset, siden byens borgmester døde i august.

Byen fik en midlertidig borgmester. Og så en til. Og en til. Og på et tidspunkt var der to borgmestre på samme tid.

Tirsdag stemte indbyggerne i Rockaway Township så Michael Puzio ind på posten. Han bliver den femte borgmester i byen på under tre måneder, skriver lokalmediet Northjersey.

Beto O'Rourke tabte, men 19 sorte kvinder vandt

Også i Texas var der meget på spil. De flestes øjne var rettet mod Ted Cruz og den demokratiske Beto O'Rourke, der kæmpede om en plads i Senatet. Men indbyggerne i Texas skulle tage stilling til langt mere end hvem, der skulle repræsentere dem i Senatet.

I nogle dele af staten skulle indbyggerne stemme på op mod ni forskellige embeder - fra den Kongressen til skolebestyrelser. Staten skulle også have nye dommere.

På én stemmeseddel i distriktet Harris County stod navnene på 19 sorte kvinder, der stillede op til dommerhvervet for Demokraterne.

Kvinderne bliver kaldt Black Magic Girls, og de levede op til tilnavnet tirsdag. De blev nemlig alle sammen valgt, skriver Buzzfeed.