Korrespondent: Neglebidende tæt løb i Florida - republikanerne bevarer guvernørpost

Under 80.000 stemmer giver republikaneren Ron DeSantis sejren i Florida.

Republikaneren Ron DeSantis har besejret sin demokratiske modkandidat, Andrew Gillum, og fortsætter dermed på guvernørposten i delstaten Florida.

Florida er kendt for at have meget tætte valg, og dette har på ingen måde været en undtagelse, fortæller DR's korrespondent i Florida, Lillian Gjerulf Kretz.

- Det har været en neglebider nærmest uden lige. Vi taler om en stat med 17 millioner vælgere, og Ron DeSantis har vundet med under 80.000 stemmer, siger hun.

Massivt Florida-fokus fra Trump

At valget i Florida ville blive tæt, kommer ikke som en overraskelse. Delstaten har en lang historie med tætte valg, der blandt andet tæller berømte sejre til Barack Obama og George W. Bush.

USA's præsident har da også haft et massivt fokus på Florida i ugen op til valget. Hele to gange har præsidenten besøgt delstaten for at give sin støtte til Ron DeSantis - og samtidig lange ud efter Demokraterne.

Og netop Ron DeSantis er en af de kandidater, der har haft succes med at læne sig op ad Donald Trump, siger Lillian Gjerulf Kretz.

- Ron DeSantis har om nogen omfavnet præsidenten og videreført den samme linje, siger hun.

Kæmpe skuffelse blandt Demokraterne

Mens Republikanerne altså kan ånde lettet op, er stemningen hos Demokraterne en helt anden.

Ifølge Lillian Gjerulf Kretz reagerede publikum med vantro, da Andrew Gillum for kort tid siden accepterede sit nederlag.

- Hvorfor kræver han ikke en omtælling, lød det fra flere personer med henvisning til det ekstremt tætte kapløb.

Facebook
Twitter