Taylor Swift-effekten: Unge vælgere 'sprænger skalaen'

250.000 vælgere har registreret sig, siden superstjernen bekendte politisk kulør.

Taylor Swift modtog i nat flere priser ved prisuddelingen American Music Awards og benyttede lejligheden til at opfordre amerikanerne til bruge deres stemmeret. (Foto: © Mario Anzuoni, Scanpix)

- Det er en ret utrolig begivenhed, der sprænger skalaen.

Sådan beskriver organisationen Vote.org den strøm af amerikanere, som har registreret sig som vælgere siden søndag.

250.000 personer - især unge mennesker - har meldt sig som vælgere, siger Vote.org, der hjælper folk med at registrere sig på nettet.

Organisationen har et kvalificeret bud på årsagen til den pludselige interesse for politik, skriver Reuters. Den begyndte nemlig samtidig med, at sangerinden Taylor Swift for første gang i karrieren bekendte politisk kulør ved at bakke op om to demokratiske kandidater i sin hjemstat Tennessee.

Vote.org erkender, at det ikke er muligt direkte at måle effekten af superstjernens udmelding, der fandt sted på Instagram, hvor hun har 112 millioner følgere.

Men eksplosionen i antallet af unge vælgere er i tråd med Taylor Swifts fanbase, konstaterer organisationen.

Over 60 procent af de personer, som har registreret sig siden søndag, er mellem 18 og 29 år.

Der er midtvejsvalg i USA 6. november. Her skal vælgerne blandt andet sætte navn på samtlige medlemmer af det amerikanske underhus, Repræsentanternes Hus, og 35 medlemmer af overhuset, Senatet.

I øjeblikket har Republikanerne flertal i både Repræsentanternes Hus og i Senatet.

Hvis partiet mister flertallet i det ene af kamrene - eller begge to - bliver det markant sværere for præsident Donald Trump at gennemføre sin politik. Alle love i USA skal nemlig godkendes i både Repræsentanternes Hus og i Senatet.