Tre dage efter midtvejsvalget: Stemmerne skal tælles om i Florida

Sammen med flere andre delstater er Floridas valg til Senatet fortsat ikke afgjort.

Republikaneren Rick Scott (th) har allerede udnævnt sig selv som vinder i Floridas senatsvalg, men stemmerne skal nu tælles om. (Foto: Kevin Kolczynski © Scanpix)

Selvom det er tre dage siden amerikanerne gik til midtvejsvalg, er det stadig ikke slået fast, hvem der bliver Floridas senator i Washington D.C.

Det er nemlig så tæt mellem republikaneren Rick Scott, der som afgående guvernør nu går efter en senatorpost, og den nuværende demokratiske senator, Bill Nelson, at stemmerne nu skal tælles om.

På valgdagen udråbte Rick Scott, der fratræder Floridas guvenørpost i det nye år, sig selv som sejrsherre, men marginen mellem de to kandidater er nu under 22.000 stemmer og dermed påkræver delstatens valglove en omtælling.

Kendt svingstat

Det er ikke kun senatsposten i Florida, hvor kampen er tæt. I guvenørvalget skiller blot 38.000 stemmer nu republikaneren Ron DeSantis og demokraten Andrew Gillum, og dermed kan Gillum kræve en omtælling, hvis han ønsker.

Andrew Gillum erkendte dog sit nederlag på valgnatten, så det er fortsat tvivlsomt, om stemmerne skal tælles om.

Florida er kendt som en svingstat på alle niveauer - under præsidentvalget i 2000 krævede det også en omtælling, da George W. Bush vandt præsidentposten.

Manglende afgørelser flere steder

Det er ikke kun i Florida, at amerikanerne venter på den endelige afgørelse efter tirsdagens valg.

I delstaten Georgia har republikaneren Brian Kemp udråbt sig som vinder i valget til guvenør, men 22.000 stemmer mangler fortsat at blive talt op, og hans modkandidat, Stacey Abrams, har endnu ikke erkendt sit nederlag.

Brian Kemp har ifølge BBC lige nu 50,3 procent af stemmerne, men hvis valget bliver tættere og ingen af kandidaterne får 50 procent, påkræver delstatens valglove et nyvalg i næste måned.

Et nyvalg er net, hvad delstaten Mississippi kan se frem til, da hverken republikaneren Cindy Hyde-Smith eller demokraten Mike Espyat kan mønstre 50 procent af stemmerne.

Også i delstaten Arizona mangler man fortsat en afgørelse på senatsvalget.

Her fører republikanerne over demokraterne med 17.000 stemmer, og der mangler fortsat at blive optalt 600.000 brevstemmer. Den manglende afgørelse har ført til, at republikanerne har sagsøgt 15 regioner i Arizona for måden, de håndterer brevstemmer.

Facebook
Twitter