USA vælger første lesbiske indianer og homoseksuelle mand

Flere minoritetsgrupper skriver historie ved dette valg.

Så glade blev Sharice Davids støtter, da de til valgfest i Olathe, Kansas, fik at vide, at hun var blevet valgt ind i Kongressens ene kammer, Repræsentanternes Hus. (Foto: Whitney Curtis © Scanpix)

Minoritetsgrupper har grund til at juble ved midtvejsvalget.

USA har aldrig haft en mandlig guvernør, som åbent har været homoseksuel.

Men det har vælgerne nu lavet om på, idet Colorados vælgere har stemt demokraten Jared Polis ind som delstatens øverste leder.

Han har under valgkampen haft fokus på bedre adgang til sundhedsvæsenet, gratis uddannelse til børn, og at Colorado bliver en selvforsynende stat, skriver CNN.

Posten som guvernør er utrolig vigtig for amerikanerne, idet mange borgernære ting bliver bestemt af delstaterne, hvor guvernøren regerer.

Demokraten Jared Polis er den nye guvernør i delstaten Colorado, som blandt andet er kendt for at have legaliseret hash.

Sammen med delstaternes kongres tager guvernøren sig af blandt andet skoler, regulering af handel, bygning af og vedligeholdelse af vejnet, arbejdsformidling, lokalpoliti samt strafferet på delstatsniveau.

Første muslimske kvinder valgt ind

Sharice Davids er en af de andre minoritetskandidater, som skriver historie ved dette valg.

Hun bliver den første kvinde i Kongressen, der har indianske rødder. Derudover er hun lesbisk og en aktiv del af LGBTQ-miljøet, og hun bliver den første åbent homoseksuelle kongreskvinde fra Kansas.

Hun har ifølge New York Times ført valgkamp med emner som et bedre sundhedsvæsen, øget våbenkontrol og talt imod Donald Trumps skattepolitik.

Sharice Davids bliver den første kvindelige amerikaner med indianske rødder, der skal sidde i den amerikanske kongres. (Foto: Whitney Curtis © Scanpix)

Ifølge CNN har vælgerne ydermere stemt de første muslimske kvinder ind i Kongressen, idet demokraten Rashida Tlaib fra Michigan og demokraten Ilhan Omar fra Minnesota er blevet valgt ind.

Der var før valget to muslimer i Kongressen, men begge var mænd, skriver det amerikanske medie.

Derudover har vælgerne i New York stemt den yngste kvinde nogensinde i Kongressen. Det er den 29-årige Alexandria Ocasio-Cortez.

Du kan følge resultaterne fra midtvejsvalget live på dr.dk her.

Facebook
Twitter