De seneste uger er tusinder af migranter fra primært Mellemøsten ankommet til Hviderusland - også kendt som Belarus.
De drømmer om at komme til Europa, men kilometervis af grænsehegn og tusinder af europæiske grænsevagter og soldater står mellem dem og deres drøm.
Det betyder, at utallige migranter er strandet i Hviderusland, men det lykkes alligevel for nogle at krydse ind i EU.
Afghanske Jawad er en af dem. Han er jurist og uddannet i Storbritannien, siger han til DR, der møder ham i den polske by Bialystok nær grænsen til Hviderusland.
For nogle år siden vendte han tilbage til Afghanistan, men siden Talibans magtovertagelse har han forsøgt at komme til Europa med sin gravide kone og femårige søn.
Og det er en rejse, hvor hviderussiske grænsevagter, ifølge Jawad, hjælper migranter ulovligt over grænsen til Polen.
'Helvede på jord'
- Vi fik dybest set hjælp af hviderussiske vagter til at krydse den polske grænse, men jeg blev fanget af polske grænsevagter, lyder det fra Jawad, der siger, at han hele otte gange blev opdaget af polske grænsevagter og sendt tilbage til Belarus, før det i niende forsøg lykkedes at komme ind i Polen for ti dage siden.
Her blev hans kone indlagt, og siden har den lille familie boet på et såkaldt opsamlingscenter i Bialystok. Det er her, hvor de få, der ikke bliver sendt tilbage, bor.
I den seneste tid har EU-lande som Polen beskyldt Hvideruslands leder, Aleksandr Lukasjenko, for at bruge migranter som et våben mod EU ved at hente dem til Minsk og så sende dem ind over grænsen til EU-nabolandene Polen, Litauen og Letland. Det er noget, Hviderusland har benægtet.
Men ifølge Jawad har han med egne øjne bevidnet, at hviderussiske vagter har hjulpet migranter med blandt andet boltsakse.
- De havde også militært udstyr som natkikkerter til at spore de polske grænsevagter, og når der var fri bane ved grænsen, skubbede de flygtningene i gennem, siger Jawad, der kalder situationen på den hviderussiske side af grænsen som "helvede på jord".
- Der er dybest set ikke noget mad eller rent vand, ingen tæpper, ingenting. Folk sulter. Man har bare efterladt dem til at dø. Det er en gruopvækkende situation.
Han føler, at Hviderusland aktivt udnytter migranterne.
- De lader ikke nogen tage tilbage til Minsk. Det, de sagde i Belarus, var: 'Dø her, eller tag til Polen'.
- Det knuser ens hjerte. Man mister troen på menneskekærlighed, siger han.
- Det føles som om, at menneskekærligheden er død her.
Minsk vil have EU til at tage imod
Jawad siger, at han endnu ikke har besluttet sig for, hvad han gør nu. Han vil gerne søge asyl i Tyskland eller et andet land i Centraleuropa, men han afviser heller ikke at blive i Polen.
Realiteten er, at Polen intet gør for at holde på migranterne. Når først de er blevet registreret og har udstået ti dages coronakarantæne, kan de frit bevæge sig rundt. De behøver ikke søge asyl med det samme. Og den frihed benytter langt de fleste til at prøve lykken vestpå.
- Jeg vil helst finde en legal vej ind. Jeg er jurist, og jeg brød mig ikke om at overtræde loven ved at komme her illegalt. Men jeg var nødt til det – det var den eneste mulighed, fortæller Jawad.
Hviderusland meddelte i går, at landet vil have EU til at tage imod 2.000 af de 7.000 migranter, som ifølge styret i Minsk opholder sig nær grænsen til Polen.
- Vi tager til gengæld ansvar for - såfremt det er muligt, og hvis de ønsker det - at sende de øvrige 5.000 tilbage til deres respektive hjemlande, lød det i går fra Natalja Ejsmont, der er talsperson for præsident Aleksandr Lukasjenko ifølge Reuters.
Et fly fløj i går fra Minsk til den kurdiske by Erbil med et stort antal migranter ombord: