Militærparade med mundbind: Franske sundhedsarbejdere hyldet på nationaldag

Den franske præsident, Emmanuel Macron, lovpriste sundhedsarbejdere for deres indsats under coronakrisen.

Der var mange anerkendende nik - ingen håndtryk, naturligvis - fra den franske præsident, Emmanuel Macron, til nogle af de sundhedsarbejdere og militærfolk, der i dag var mødt op for at fejre den franske nationaldag, Bastille-dagen.

For det er sygeplejersker, læger, ambulanceførere, supermarkedsekspedienter, postarbejdere - alle dem i forreste række, som er blevet hyldet ved dagens begivenhed på Concorde-pladsen i Paris.

2020-udgaven af den franske nationaldag er en nedskaleret udgave med kun 2.000 soldater - halvt så mange som normalt - som har taget del i paraden på den kendte Champs-Élysées.

Udover blandt andre sundhedsarbejdere har der også været plads til at ære general Charles de Gaulle på dagen, som præsidenten har kaldt et symbol på franskmændenes modstandskraft.

 • Emmanuel Macron (th.) kører rundt og betragter de fremmødte tropper med lederen af forsvarsstaben, general Francois Lecointre. (Foto: CHRISTOPHE ENA)
  1 / 10
 • Normalt er den store boulevard Champs-Élyssée pakket med mennesker på nationaldagen, men den ellers så festlige og samlende begivenhed er stærkt reduceret som følge af coronavirus-udbruddet. (Foto: LUDOVIC MARIN © AFP or licensors)
  2 / 10
 • Den franske præsident, Emmanuel Macron, (tv.) iført en beskyttende ansigtsmaske hilser på sundhedspersonale flankeret af den franske premierminister, Jean Castex. (Foto: LUDOVIC MARIN © Scanpix)
  3 / 10
 • Traditionen tro flyver jetfly over Paris og sørger for, at det franske flags farver er tydelige. (Foto: Charles platiau)
  4 / 10
 • En kampvogn fra Anden Verdenskrig er en del af den nedskalerede militærparade på Concorde-pladsen i Paris. (Foto: LUDOVIC MARIN © AFP or licensors)
  5 / 10
 • Sundhedsarbejdere er i fokus for hyldesten ved nationaldagen i dag. (Foto: Pool © Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved)
  6 / 10
 • Premierminister, Jean Castex, hvis ny regering tog hul på arbejdet i sidste uge, hilser her på den franske førstedame, Brigitte Macron. (Foto: LUDOVIC MARIN © AFP or licensors)
  7 / 10
 • Kun halvt så mange soldater deltager i årets parade som normalt. Her ses en gruppe på Concorde-pladsen. (Foto: BENOIT TESSIER)
  8 / 10
 • Verdenssundhedsorganisationen WHO's generalsekretær, Tedros Adhanom Ghebreyesus (i midten) deltager også i fejringen af den franske nationaldag. (Foto: CHRISTOPHE ENA)
  9 / 10
 • Emmanuel Macron og hans kone, Brigitte Macron, (i lyserødt) ser på paraden. (Foto: THOMAS SAMSON © Scanpix)
  10 / 10
Facebook
Twitter