Militærråd i Sudan aflyser alle aftaler med oppositionen

Efter blodige sammenstød mellem demonstranter og militæret i Sudan, dropper militærråd samarbejdet med opposition.

Sammenstød mellem demonstranter og militæret i Sudans hovedstad, Khartoum, udviklede sig i går blodigt. Mindst 35 demonstranter meldes dræbt. (Foto: STRINGER © REUTERS/Scanpix + Wikimedia (Creative Commons))

Det midlertidige militærråd i Sudan skrotter alle tidligere indgåede aftaler med oppositionen, oplyser formanden for militærrådet, general Abdel Fattah al-Burhan, på sudansk tv, skriver Reuters.

Ifølge militærrådet er oppositionen medskyldig i, at forhandlingerne om en magtoverdragelse i Sudan nu sættes tilbage til start.

Generalen siger, at militærrådet planlægger et valg om ni måneder.

Meldingen kommer efter et blodigt angreb i aftes mod demonstranter, der i ugevis har slået lejr foran forsvarsministeriet i hovedstaden, Khartoum.

Den største af de civile protestgrupper anklager det regerende militærråd for at stå bag angrebet på teltlejren, der kaldes en 'massakre'.

Mindst 35 demonstranter blev dræbt under sammenstødene, oplyser en sammenslutning af læger, der har forbindelse til koalitionen af protestbevægelser i landet.

Det præcise dødstal er dog uklart, fordi 'bevæbnede soldater og sikkerhedsstyrker omringer hospitaler og angriber og anholder læger', oplyser lægegruppen ifølge AP.

Angrebet benægtes af det militære overgangsråd, der stillede sig i spidsen for landet, efter at præsident Omar al-Bashir blev fjernet i april. Kun 'uregerlige' personer er fjernet, hedder det.

Siden har en paraplyorganisation for protestbevægelserne forhandlet med militærrådet om en overgang til et folkeligt styre.

Forhandlingerne gik dog i hårknude og blev suspenderet i midten af maj, kort efter at parterne for første gang så ud til at nærme sig hinanden.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter