Militært sprængstof brugt til Bali-terror

Det står nu klart, at det var avanceret, militært sprængstof der blev brugt i forbindelse med terror-bomben på Bali. Samtidig har indonesisk politi tilbageholdt to mænd, der måske kan give et tydeligere fingerpeg om, hvem der står bag.

Ifølge indonesisk politi har man afhørt over 47 personer iforbindelse med den kraftige bilbombe, der eksploderede på Bali ilørdags.

Men foreløbig er der kun to af disse afhørte personer, dersidder inde med en viden som måske kan hjælpe iefterforskningen.

Men offentligheden er ikke kommet nærmere nogen afklaring af, omdet var al-Qaeda eller eventuelt anden islamisk fundamentalisme,der kostede mindst 180 mennesker livet ved attentatet på etdiskotek på Bali.

Derimod blev det oplyst, at det var et avanceret militærtsprængstof, C4, som blev brugt til det blodige angreb. Det sagdebåde den indonesiske efterretningschef, Hendropriyono, og entalsmand for indonesisk politi til nyhedsbureauet AFP.

Spekulationer om hærens indblanding

Oplysningen fikden australske militæranalytiker Michael O'Connor til at overvejemuligheden for, at den indonesiske hær måske er indblandet.

- Det antyder, at afvigende elementer fra den indonesiske hærkan være indblandet, sagde O'Connor.

Den australske regering har bedt FN om at sætte den islamiskegruppe, Jamaah Islamiah, der menes at have forbindelse til al-Qaedanetværket, på listen over terrororganisationer.

Gruppen opererer i det sydøstlige Asien og mistænkes for at væreinvolveret i bombeangrebet. Men gruppens spirituelle leder afviserat have noget med bomberne at gøre og siger, at han godt vil ladesig afhøre af politiet i Jakarta.

På basis af angrebet mod en supertanker ved Yemen forrigesøndag, skuddrabet på en amerikansk soldat i Kuwait, og senestterrorangrebet på Bali, har Osama bin Ladens navn og netværketal-Qaeda spøgt i kulissen.

Oprydningsarbejdet fortsætter

Særlig efter atIndonesiens forsvarsminister Matori Abdul Jalil mandag kædedeangrebet direkte sammen med al-Qaeda, men uden at give konkretebeviser. Tirsdag så det ud til, at både Australiensudenrigsminister Alexander Downer og premierminister John Howardlagde afstand til Jalils udtalelse.

- På nuværende tidspunkt ved vi det kort og godt ikke, sagdeDowner under et følelsesladet besøg på attentatstedet i Kuta.

Samtidig fortsætter forsøgene på at identificere de i mangetilfælde forkullede lig, men myndighederne slår fast, at det kantage lang tid. Nogle ofre kan kun identificeres på basis af smykkerog ringe. I andre tilfælde må der dna- og tandsætprofiler til.

Tre danske kvinder savnes fortsat.

Facebook
Twitter