Milliard-gevinst i spansk julelotteri

Julestemningen har bredt sig i en lille spansk landsby i regionen Soria. Næsten 400 millioner euro er blevet trukket ud. Det svarer til næsten tre milliarder kroner, som landsbyens indbyggere nu kan dele.

Indbyggerne i Berlanga de Duero fejrer, at de har vundet førstepræmien i verdens største lotteri, den fede. (Foto: FELIX ORDONEZ AUSIN © Scanpix)

I Spanien har julestemningen bredt sig med de millioner, der i dag er blevet trukket ud i det traditionsrige julelotteri.

Det har tilnavnet El Gordo "den fede" - og selvom der kan være flere vindere af hovedprisen, så lever den op til navnet.

Næsten 400 millioner euro er blevet trukket ud til en lille landsby i regionen Soria. Det svarer til næsten tre milliarder kroner, som landsbyens 31 indbyggere nu kan dele.

Prisen kom ud på serienummeret 20297, som sjovt nok har givet gevinst tidligere i lotteriets historie. Det var nemlig også det nummer, den fede præmie lå på i 1903.

Den Fede er stærkt populært blandt spanierne, som er blandt Europas største gamblere. I alt skiftede 2,1 milliarder euro hænder i forbindelse med lotteriet i dag.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk