Millioner af børn dør af sult og fejlernæring

Sult og fejlernæring dræber næsten seks millioner børn om året. De dør af sygdomme, der kan behandles, og situationen nu er værre end for 10 år siden. FN's fødevareorganisation tror, at det er muligt at halvere sulten i verden i 2015.

De fleste af de seks millioner børn, som hvert år dør som følge af sult og underernæring, kunne nemt have været reddet, mener FN.

Sult og fejlernæring dræber næsten seks millioner børn om året.

De dør af sygdomme, der kan behandles, som for eksempel diarre, lungebetændelse, malaria og mæslinger, siger FN's fødevareorganisation FAO i en rapport.

I Afrika syd for Sahara er der i dag flere fejlernærede end for ti år siden. For ti år siden var der 170 millioner fejlernærede syd for Sahara, i dag er der over 203 millioner.

Årsag til fattigdom og analfabetisme

Sult og fejlernæring er blandt hovedårsagerne til fattigdom, analfabetisme, sygdom og dødsfald i ulandene. FAO siger, at det er muligt at halvere antallet af sultende i verden i 2015.

Til gengæld ser situationen bedre ud i dag end for ti år siden i Sydamerika, Caribien og i Aisen. Her er det muligt at få halveret antallet af sultne, hvis regeringer og donorlande gør en ekstra indsats, mener FAO.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter