To mindre fly styrter ned i Schweiz: Flere har mistet livet

En familie på fire omkom da et fly i morges forulykkede i en schweizisk. 19 frygtes døde i et andet flystyrt.

Det er ifølge lokalt politi i dette område, at det ene fly er forulykket. Det frygtes, at op mod 19 personer er døde i styrtet. Foto: Google Maps

Flere mennesker har mistet livet efter to flystyrt i Schweiz.

Først styrtede et mindre fly ned i et skovområde nær byen Hergiswil i Schweiz lørdag formiddag. En familie på fire - to voksne og to børn - er omkommet i ulykken.

Flyet brød i brand under styrtet og forårsagede en skovbrand. Ilden spredte sig, inden redningsfolk kunne nå at komme til stedet, og det schweiziske beredskab måtte derfor ifølge Reuters slukke branden med helikoptere, der kastede vand ned over skovområdet.

Omkring klokken 16.50 forulykkede endnu et fly. Denne gang ved bjerget Piz Segnas i alpeområdet Graubünden, der ligger i det østlige Schweiz.

Flystyrtet skete ifølge schweiziske medier i 2,500 meters højde, og antallet af døde er endnu ikke offentliggjort af det lokale politi. Der er plads til 17 passagerer og to besætningsmedlemmer om bord, og 19 personer frygtes derfor omkommet, skriver den schweiziske avis Neue Zürcher Zeitung.

Borgerservice har været i kontakt med schweiziske myndigheder, og der er indtil videre ingen meldinger om omkomne danskere.

Det er endnu uvist, hvorfor flyene styrtede ned. Årsagen undersøges i øjeblikket af myndigheder i landet.

Danskere døde i flystyrt

For blot en uge siden forulykkede et lille firepersoners propelfly i Schweiz, da det fløj ind i en gletsjer i alperne. Alle fire om bord på flyet blev dræbt, heriblandt to danskere - en 59-årig mor og hendes 20-årige søn.

Det er ifølge Ritzau endnu ikke opklaret, hvorfor propelflyet styrtede ned.

Facebook
Twitter