Mindst 15 dræbt i angreb på skole i Gaza

For tredje gang på tre dage har Israel ramt en FN-drevet skole i Gazastriben. I dag meldes 15 dræbt.

Mange palæstinensere havde søgt tilflugt i FN-skolen i den nordlige del af Gazastriben, så 16 blev dræbt og flere hundrede såret ved et israelsk angreb. (Foto: © Mohammed Saber, Scanpix)

Mindst 15 personer blev dræbt og mange flere såret, da den FN-drevne skole, som de befandt sig på i Beit Hanoun, blev ramt af artilleri fra israelske kampvogne.

Skolen blev brugt som tilflugtssted for hundredvis af palæstinensere på flugt fra den verserende konflikt mellem Israel og Hamas.

Ifølge talsmanden for de palæstinensiske sundhedsmyndigheder, Ashraf al-Qudra, er mindst 15 personer døde i angrebet. De mange sårede i angrebet er blevet bragt til de forskellige områder i hospitaler, hvoraf et ligger få hundrede meter fra skolen.

Samlet i skolegården

Ifølge et vidne, som befandt sig på skolen, da den blev ramt, var folk samlet i skolegården, da skolen blev ramt. Det fortæller vidnet til Reuters. De mange flygtninge ventede angiveligt på at blive evakueret i en Røde Kors-konvoj.

FN's talsmand i Gaza, Chris Gunness, bekræfter angrebet og kritiserer Israel.

- Vi har formelt givet Israels hær de præcise koordinater for skolen i Beit Hanoun, og vi har forsøgt at aftale et tidsrum, hvor de civile kunne få lov til at forlade stedet, men det fik vi aldrig tilladelse til, skriver han på Twitter.

Tredje gang på tre dage

Det er tredje gang på tre dage, at FN-skoler i Gazastriben er blevet ramt af beskydning fra israelske kampvogne. I de foregående tilfælde var skolerne tomme for mennesker.

Den israelske hær har endnu ikke udtalt sig om dagens angreb på FN-skolen i Beit Hanoun.

/ritzau/AFP/AP