Mindst 150 er dræbt i Gaza siden våbenhvile-kollaps

Dødstallet bliver ved med at stige i Gazastriben. I en enkelt by har et luftangreb kostet 35 mennesker livet.

Våbenhvilen var kun 90 minutter gammel, da kampene blev genoptaget. (Foto: © Mahmud Hams, AFP/Scanpix)

Et døgn efter, at en våbenhvile skulle sikre en fredelig weekend i Gazastriben, fortsætter blodsudgydelserne.

Mindst 150 palæstinensere har mistet livet i løbet af det seneste døgn, mens flere hundrede er blevet såret, oplyser hospitalskilder lørdag morgen.

Dermed er 1650 palæstinensere blevet dræbt, siden Israel 8. juli indledte sin offensiv mod mål i det tætbefolkede område.

Varede kun 90 minutter

Torsdag aften indgik de stridende parter ellers en våbenhvile, der med begyndelse fredag morgen skulle vare tre døgn. Våbenhvilen nåede dog kun at blive 90 minutter gammel, før den kollapsede, og kampene blev genoptaget.

Alene i den palæstinensiske by Rafah har mindst 35 mennesker mistet livet natten til lørdag, da byen blev ramt af en række luftangreb, skriver nyhedsbureauet AFP.

Samtidig har en israelsk soldats skæbne fået stor opmærksomhed siden våbenhvilens fallit. Ifølge Israel blev den 23-årige israeler kidnappet af den islamistiske Hamas-bevægelse.

Afviser kidnapning

Hamas væbnede gren har dog afvist at kende til tilfangetagelsen.

- Vi har mistet kontakten til gruppen af soldater, der var indblandet i bagholdsangrebet, og vi er af den overbevisning, at de alle er blevet dræbt af (et israelsk, red.) bombardement, skriver Hamas i en erklæring.

- Forudsat at de (palæstinenserne, red.) tog soldaten til fange under kampene, går vi ud fra, at han også er blevet dræbt ved episoden, tilføjer bevægelsen.

Mens konflikten har kostet adskillige palæstinensere livet, har også israelerne lidt tab.

Indtil videre er mindst 66 israelske soldater blevet dræbt, mens flere end 400 er såret. Hertil kommer tre civile, der er blevet dræbt af palæstinensiske granater og raketter inden for Israels grænser.

/ritzau/Reuters