Mindst 17 døde under skoleskyderi i Florida

 Mindst 17 personer er dræbt under et skoleskyderi i Florida, oplyser politiet. Den mistænkte er pågrebet.

Politikøretøjer ved Marjory Stoneman Douglas High School, hvor mindst 17 er bekræftet døde efter et skyderi. (Foto: MICHELE EVE SANDBERG © Scanpix)

Onsdag eftermiddag udbrød der panik på en skole i det sydlige Florida, da en mand begyndte at åbne ild mod lærere og elever.

Sheriffen i Broward County, Scott Israel, fortæller ifølge Reuters, at mindst 17 personer er dræbt.

Skyderiet skete på Marjory Stoneman Douglas High School i byen Parkland på et tidspunkt, hvor skoledagen var ved at være forbi.

Nogen - formentlig gerningsmanden - aktiverede brandalarmen, og mens eleverne strømmede ud fra klasselokalerne, blev der affyret skud i og omkring en bestemt bygning på skolens område.

Jeiella Dodoo, en af eleverne på skolen, siger til CBS News, at hun blev evakueret med sine klassekammerater, da alarmen lød.

- Alarmen gik, og så gjorde vi, som man skal, og vi blev evakueret fra vores klasser. Så hørte vi skud. Jeg hørte omkring seks skud, og så begyndte folk at løbe.

Formodet gerningsmand fanget

Politiet mener, at man har fanget den person, som står bag skyderiet. Det skulle angiveligt dreje sig om en tidligere elev på skolen, der er 18 år gammel.

Den formodede gerningsmand blev anholdt i den nærliggende by Coral Springs.

Skyderiet er et af næsten 20 større skyderier i USA siden starten af året.

- Det er bare en forfærdelig dag for os alle, siger amtets skoleleder, Robert Runcie, der også taler om "adskillige dødsfald".

Både præsident Donald Trump samt Floridas guvernør, Rick Scott, er blevet underrettet om situationen og følger den.

Ifølge avisen Sun Sentinel går omkring 3000 elever på skolen, der tæller klasser fra niende til tolvte klassetrin.

/ritzau/

Facebook
Twitter