Mindst 27 dræbt i bombeangreb på afghanske betjente

Taliban mistænkes for at stå bag et angreb på en bus fuld af nyuddannede betjente i Afghanistan.

To busser fulde af nyuddannede politibetjente er blevet angrebet i den vestlige del af Kabul. EPA/HEDAYATULLAH AMID (Foto: © HedayaTullah Amid, Scanpix)

To busser fulde af nyuddannede politibetjente er torsdag blevet angrebet i den vestlige del af Afghanistans hovedstad, Kabul.

Mindst 27 er dræbt, oplyser Sediq Sediqqi, der er talsmand for det afghanske indenrigsministerium, mens 40 meldes såret.

- Vi efterforsker stadig eksplosionens natur, og om det var et selvmordsangreb eller en bilbombe. Vi ved det ikke med sikkerhed lige nu, siger i en unavngiven afghansk sikkerhedskilde til AFP.

En anden unavngiven sikkerhedskilde oplyser til Reuters, at de første oplysninger fra stedet tyder på to selvmordsbomber.

Zabihullah Mujahid, der er talsmand for Taliban, bekræfter, at angrebet har fundet sted, og at Taliban står bag, skriver nyhedsbureauet AFP.

Taliban blev i 2001 fjernet fra magten i Afghanistan af en koalition ledet af USA. Siden da har de ført en væbnet kamp mod regeringen i landet.

Angrebet kommer 10 dage efter, at en bus fuld af sikkerhedsvagter fra Nepal blev angrebet. Vagterne arbejdede for den canadiske ambassade i landet. 14 mennesker blev dræbt.

/ritzau/Reuters