Mindst 30 dræbt under fodboldoptøjer i Egypten

Sammenstød mellem fodboldfans og politi i Kairo i Egypten har kostet mindst 30 menneskeliv og såret endnu flere.

Brandmænd er i gang med at slukke en brændende bil ved et stadion i det nordøstlige Kairo, hvor fodboldfans kom i kampe med politiet. Mindst 22 meldes dræbt. (Foto: © STR, Scanpix)

Mindst 30 mennesker er dræbt, og flere er såret efter fans af fodboldklubben Zamalek og politistyrker stødte sammen i forbindelse med en fodboldkamp i Kairo søndag eftermiddag.

Politiet måtte bruge tåregas for at opløse grupper af vrede fodboldfans under søndagens sammenstød i det nordøstlige Kairo.

Sammenstødet opstod, efter en fraktion af tilhængere af fodboldklubben Zamalek, kendt som Ultras, forsøgte at komme ind til en kamp mellem Zamalek og ENPPI uden billet, forklarer den egyptiske indenrigsminister.

Ultras er ifølge Al Jazeera kendt for at komme i clinch med landets sikkerhedsstyrker. Fanfraktionen var også højlydte støtter af revolutionen i Egypten i 2011.

En maskeret mand bevæger sig gennem gadekampene mellem Zamalek-fodboldfans og politistyrker i Kairo i Egypten:

En mand med maske står foran en brændende bil ved et stadion i det nordøstlige Kairo. (Foto: © STR, Scanpix)

Flere døde i fodbolduro før

Fodboldvold i Egypten har ofte sammenhæng med den politiske situation i landet, og det er langt fra første gang, at fodboldfans støder sammen med politi og andre supportere.

I februar 2012 brød der kampe ud under en kamp i Port Said, hvor hjemmeholdet Al-Masrys fans angreb Kairo-klubben Al-Ahlys tilhængere med sprængladninger, knive og glasflasker.

Mindst 72 Al-Ahly-tilhængere blev dræbt og flere end 500 mennesker blev såret. Efter den episode valgte den midlertidige egyptiske regering at forbyde fodboldkampe i to år.

Det er ikke mere end en måned siden, at netop Al-Ahly og Al-Masry stod overfor hinanden igen i en fodboldkamp for første gang siden 2012.

DR Nyheder har opdateret artiklen med det nyeste dødstal søndag den 9. februar klokken 00.04. Da artiklen blev udgivet klokken 21.39, var det officielle dødstal 22 mennesker.