Mindst 36 omkommet efter voldsom togkollision i Grækenland

Over 80 personer meldes såret, efter to tog kolliderede i det centrale Grækenland sent tirsdag aften.

Passagertoget var på vej fra Athen til Thessaloniki, da det stødte sammen med et godstog. (Foto: © Achilleas Chiras, Ritzau Scanpix)

En voldsom græsk togulykke har kostet mindst 36 mennesker livet og såret mindst 85.

Det beretter nyhedsbureauet AP.

Ulykken skete kort før midnat, da et passagertog kolliderede med et godstog uden for byen Larissa i Thessalien-regionen i den centrale del af landet.

- Sammenstødet var meget kraftfuldt, lyder meldingen fra regionens guvernør, Konstantinos Agorastos, som siger, at de første to togvogne nærmest er "totalt ødelagte", mens mindst fire vogne er blevet afsporet.

Han siger, at der var tale om et frontalt sammenstød med høj fart.

Ifølge jernbaneselskabet var der omkring 350 personer ombord på passagertoget. Heraf er omkring 250 blev evakueret og bragt i sikkerhed i byen Thessaloniki med busser.

Kaotiske scener

Overlevende fortæller ifølge AP, at flere passagerer blev slynget ud af togvognene som følge af det voldsomme sammenstød.

Der gik også ild i mindst to vogne. Branden er senere blevet slukket, beretter Ritzau.

Dødstallet er i løbet af natten steget fra 16 til foreløbigt 36, men redningshold arbejder stadig på at evakuere passagerer. Og det er en svær opgave, lyder meldingen fra brandvæsnets talsmand, Vassilis Varthakoyiannis, som siger, at kollisionens voldsomhed betyder, at evakueringen foregår under "meget svære forhold".

En af de 350 passagerer, der oplevede den tragiske kollision, er 28-årige Stergios Minenis.

- Vi hørte et stort brag. Det var ti forfærdelige sekunder. Vi væltede rundt i vognen, indtil vi faldt over på siden. Så var der panik, kabler, ild overalt. Branden startede med det samme, og da vi væltede rundt, blev vi brændt.

I skrivende stund har myndighederne ikke peget på en årsag til ulykken.

Opdateret med seneste meldinger om dødstal kl 10:22