Mindst 45 druknet efter båd kæntrede i Middelhavet

Antallet af mennesker, der i år er omkommet i forsøget på at krydse Middelhavet, overstiger nu 1500.

En kiste bliver båret ombord det italienske flådeskib Bettica. Antallet af migranter og flygtninge, der søger fra Nordafrika og mod Italien, ventes at stige i de kommende måneder, når vejret bliver varmere. (Foto: © Antonio Parrinello, Scanpix)

Den italienske flåde har bjærget ligene af 45 mennesker, efter endnu en båd tidligere i dag kæntrede ud for Libyens kyst.

- 135 migranter reddet og er ombord skibet Vega. 45 lig bjærget og eftersøgningen fortsætter, oplyser den italienske flåde på Twitter.

https://twitter.com/ItalianNavy/status/736281586908442626

Snesevis af andre er savnet og frygtes at være druknet.

Dermed er antallet af mennesker, der har mistet livet i forsøget på at krydse Middelhavet for at nå til Europa, nået op over 1500 alene i år.

Fredag offentliggjorde International Organisation for Migration (IOM) nye tal, hvor organisationen vurderer, at 1475 flygtninge og migranter er druknet eller på anden måde omkommet på den farlige tur over havet.

Dertil kommer de mindst 45 omkomne, den italienske kystvagt netop har bjærget efter en båd kæntrede og sendte 350 personer i vandet.

Mere end 14.000 er blevet reddet

Samtidig siger en talsmand for den italienske kystvagt til det tyske nyhedsbureau dpa, at omkring 1900 migranter og flygtninge er samlet op fra faldefærdige både på Middelhavet i løbet af fredagen.

Dermed er det samlede antal flygtninge og migranter, der er blevet reddet i løbet af denne uge, nået op på omkring 14.000 i alt, oplyser myndighederne ifølge Reuters.

I alt koordinerede den italienske kystvagt ikke færre end 17 redningsoperationer i løbet af fredag. Såvel redningsfartøjer og italienske flådefartøjer som kommercielle skibe og både fra frivillige organisationer bidrog ved de mange redningsoperationer.

/ritzau/