Mindst 50.000 strandet: Vintervejr skaber europæisk flykaos

Titusinder er ramt af forsinkelser og aflysninger på grund af vejret i Europa. En af dem er dronning Margrethe.

I Heathrow Lufthavn har problemer med afisning af flyene forsinket flytrafikken.

Det hvide vintervejr er i den grad kommet til Europa. I Storbritannien har det kraftigste snefald i fire år betydet, at flere motorveje er lukkede, tog er forsinkede, og flere end 10.000 hjem er uden strøm.

Britiske medier kalder dagen for ”Sort is-mandag”.

Men det er især flytrafikken, der er hårdt ramt af sne og minusgrader.

Eksempelvis er 50.000 passagerer fra selskabet British Airways strandet i lufthavnene i og uden for Storbritannien, skriver the Independent.

Antallet af strandede passagerer, der flyver med British Airways, vil ifølge the Independent stige med 15.000 i løbet af dagen, og flytrafikken vil først være normal igen senere på ugen.

I Europas travleste lufthavn, Heathrow i London, er mere end 150 fly aflyst, mens yderligere 70 planlagte fly forventes at måtte blive på landjorden i dag.

- Lufthavnen forbliver åben, men vejret skaber forstyrrelser. Vi er ved at rette op på det, skriver lufthavnen på Twitter.

Vores egen dronning Margrethe er ramt af uvejret, idet hun er strandet i London og ikke kan flyve hjem til Danmark som planlagt.

Det betyder, at dagens audiens er blevet aflyst, oplyser Kongehusets kommunikationsafdeling ifølge Ritzau.

Forsinkelser i København

Det dårlige vejr i store dele af Europa påvirker også danske flyrejsende. Københavns Lufthavn skriver på sin hjemmeside, at der mandag vil være flere aflysninger og forsinkelser på flyafgange til og fra lufthavnen.

I weekenden har vejret påvirket SAS-flyvninger mellem Skandinavien og London, Düsseldorf, Frankfurt og Amsterdam. Selskabet forventer, at der også vil være forsinkelser og aflysninger mandag, skriver Ritzau.

I Storbritannien måtte flere bilister og buspassagerer i går stige ud af køretøjerne på motorvejen til Luton Lufthavn uden for London og gå resten af vejen til lufthavnen. En af dem var Nora, der skulle rejse fra Luton til Østrig.

- Bussen sad fast på motorvejen. Det var så slemt, at folk blev nødt til at forlade deres biler og busser og gå en halv time til lufthavnen. Da vi var fremme, fandt vi ud af, at alle fly var aflyst, sagde hun til det britiske medie the Sun.

I Heathrow Lufthavn er det især problemer med afisning af flyene, der har forsinket flytrafikken.

Foruden i Storbritannien er der også faldet sne i Tyskland, som i går betød, at 300 afgange i Frankfurt Lufthavn blev aflyst, mens Düsseldorf måtte opgive at gennemføre hele gårsdagens planlagte eftermiddagsprogram.

Tjek, om dit fly er forsinket på Københavns Lufthavns hjemmeside.