Mindst 74 er døde af giftig sprit i Mumbais slum

Giftig alkohol solgt i slumkvarter i Mumbai i Indien har kostet mindst 74 livet.

En pårørende viser et billede af et ofrene for forgiftet alkohol i et slumkvarter i Mumbai i Indien. (Foto: Michael Reynolds © Scanpix)

Mindst 74 mennesker er døde efter at have drukket giftig alkohol i et slumområde i den vestligt beliggende indiske by Mumbai, oplyser det lokale politi til AFP.

- Mindst 53 beboere i slumområdet Malad var meldt døde af den giftige, hjemmebryggede alkohol fredag, men antallet af dødsofre er steget til 74 lørdag, siger politikommissær Dhananjay Kulkarni.

Han tilføjer, at 21 personer er indlagt på hospitaler efter at have indtaget den forgiftede alkohol.

Flere indlægges

De første ofre faldt om onsdag, og stadig flere indlægges, siger politiet.

Fem personer er anholdt, mistænkt for at have solgt den hjemmebrændte sprit. Otte politifolk er samtidig blevet suspenderet, fordi de ikke har udført deres pligt og stoppet salget af den hjemmebryggede alkohol.

Det er ikke ualmindeligt at drikke hjemmebrændt alkohol i Indien, hvor spritten sælges for nogle få kroner for en kvart liter. Men det er ikke ufarligt.

Flest dødsfald i landsbyer

Knap 170 mennesker døde i 2011 efter at have drukket hjemmebrændt i delstaten Vestbengalen. Mindst 30 mennesker døde af giftig sprit i Uttar Pradesh i september 2009, og flere end 100 mistede livet i Gujarat i juli 2009.

Det er sjældent, at der sker større forgiftninger ved salg af alkohol i storbyerne. De fleste dødsfald på grund af farlig, hjemmebrændt alkohol sker i de indiske landsbyer.

Politi og hospitalskilder siger, at der har været blandet metanol - bedre kendt som træsprit - i den dødbringende drik.

/ritzau/AFP

Facebook
Twitter