Mindst én dræbt i Kyiv efter russisk missilangreb

Over 30 missiler er blevet affyret fra russiske styrker, ifølge Ukraines forsvar.

Luftalarmerne har lydt i Kyiv, og resten af landet, flere gange de seneste uger. Det skete også i dag på grund af affyringer af missiler og droner fra de russiske styrker. (Foto: © Efrem Lukatsky, Associated Press)

Mindst én person er omkommet i den ukrainske hovedstad, og to er kommet til skade efter Rusland har sendt missiler mod Ukraine torsdag morgen.

Det oplyser Kyivs borgmester, Vitalij Klytjko, på beskedtjenesten Telegram.

- Missilet ramte en ikke-beboelsesbygning i Holosijivskyj-distriktet i det sydlige Kyiv, tilføjer han.

Ifølge nyhedsbureauet AFP er der flere strømafbrydelser i Kyiv-regionen som følge af de russiske missilangreb.

Chefen for Kyivs militære administraion,Serhij Popko, sagde tidligere i dag, at missilforsvaret havde nedskudt over 15 missiler, der havde kurs mod byen. Men han opfordrede til, at indbyggerne bliver i bombeskjulene, da "faren ikke er drevet over".

Allerede fra morgenstunden lød luftalarmerne i store dele af Ukraine, og blandt andet i Kyiv kunne man høre store eksplosioner.

Folk i Kyiv samles blandt andet i metrostationer, der bliver brugt som bombeskjul. (Foto: © Efrem Lukatsky, Associated Press)

Flere byer ramt

Også havnebyen Odesa er blevet ramt af russiske missiler, og infrastruktur inden for energisektoren er blevet beskadiget. Det oplyser byens militære administration på Telegram, men siger, at der ikke er kommet nogen til skade.

Der er samtidig meldinger om missilnedslag fra russiske missiler i Vinnitsja-regionen, der ligger i den vestlige del af Ukraine. Det oplyser en talsmand fra Ukraines luftvåben ifølge Reuters.

Også i Mykolajv-regionen, i det sydlige Ukraine, har man registreret missiler, oplyser regionens guvernør.

I alt er over 30 russiske missiler blevet sendt afsted fra russiske styrker torsdag morgen, siger Ukraines militære ledelse. Og ifølge det ukrainske luftvåben har man nedskudt 24 Shahed-droner, der er blevet sendt i løbet af natten.

Angrebene kommer dagen efter, at flere lande - deriblandt Tyskland og USA - har fortalt, at de vil sende kampvogne til Ukraine.