Ti personer er blevet skudt i New Yorks subway - efterforskes ikke som terror

Samlet er 16 personer kommet til skade på en subwaystation i bydelen Brooklyn. Den mistænkte er fortsat på fri fod.

16 personer er tirsdag morgen lokal tid kommet til skade i en skudepisode på en subwaystation i New York-bydelen Brooklyn. (Foto: SPENCER PLATT © Ritzau Scanpix)

I myldretiden omkring klokken 08.30 amerikansk tid, mens folk var på vej til arbejde, skete der en skudepisode på en subwaystation i Brooklyn, som er en bydel i storbyen New York.

Ti personer er i den forbindelse blevet skudt. I alt er 16 personer kommet til skade i forbindelse med hændelsen, oplyser brandvæsenet i New York på et pressemøde.

Fem af dem er i kritisk, men stabil tilstand. De tilskadekomne er blevet bragt til hospitalet.

  • Politiet rykkede ud til subwaystationen efter et opkald fra en borger omkring skyderi. (Foto: Justin lane © Ritzau Scanpix)
  • Tirsdag morgen lokal tid har en skudepisode udspillet sig i New Yorks subway. 13 personer er kommet til skade. Mindst fem er blevet skudt. (Foto: JEENAH MOON © Ritzau Scanpix)
  • Der er massivt politiopbud ved en subwaystation i Brooklyn, hvor der tirsdag har udspillet sig en skudepisode. (Foto: ANGELA WEISS © Ritzau Scanpix)
1 / 3

- Gerningsmanden tog en gasmaske på, hvorefter han åbnede en røgbombe og begyndte at skyde. Vi kender ikke motivet på nuværende tidspunkt, forklarede politikommissær Keechant Sewell på pressemødet.

Gerningsmanden er stadig på fri fod og betegnes som værende farlig. Det siger New York-guvernør Kathy Hochul.

Der har også været meldinger om, at der er blevet fundet sprængstoffer, som er ikke-detonerede.

New Yorks politi skriver på Twitter, at der ikke var nogle aktive eksplosive enheder ved ankomsten til subwaystationen.

Det er uklart, hvorvidt der har været eksplosioner før ankomsten, men brandvæsenet rykkede ud på baggrund af en melding om røgudvikling fra subwaystationen, lyder det fra talsperson Fabien Levy.

Video fra gerningstedet i Brooklyn, hvor der er massivt opbud af politi.

- Klokken 08.27 besvarede politiet et opkald fra en person i Brooklyns subway, siger en talskvinde fra New Yorks politi ifølge nyhedsbureauet AFP.

Brooklyn er en af fem bydele i den amerikanske storby New York.

Screendump fra Twitter.

Det Hvide Hus' pressesekreær, Jen Psaki, oplyser, at den amerikanske præsident, Joe Biden, er blevet orienteret om den seneste udvikling i forbindelse med skyderiet.

- Seniormedarbejdere i Det Hvide Hus er i kontakt med borgmester Adams og politikommissær Sewell for at tilbyde enhver assistance efter behov, skriver hun på Twitter.

Også Udenrigsministeriets Borgerservice advarer om, at den mistænkte fortsat er på fri fod.

På Twitter opfordrer de danskere i New York til at holde sig fra området omkring 36th Street og 4th Avenue de kommende timer.

18:40 - Opdateret med citater fra politiet og brandvæsenet fra pressemødet, hvor det blev oplyst antal sårede, og at det ikke efterforskes som et terrorangreb.