Mindst otte dræbt af bilist i varevogn i New York

Borgmester kalder sagen en terrorhandling, lyder det på et pressemøde.

Denne varevogn kørte ind i flere cyklister tidligere i dag. (Foto: Andrew Kelly © Scanpix)

New Yorks borgmester, Bill de Blasio bekræfter på et pressemøde, at mindst otte personer har mistet livet, efter at en varevogn påkørte cyklister på Manhattan tidligere i dag.

Borgmesteren kalder angrebet for 'kujonagtigt', og siger videre, at der er 11 sårede.

Politiet meldte tidligere ud, at bilisten efter påkørslen trådte ud af sin bil, hvor han var bevæbnet med en våbenattrap. Han blev skudt i maven af poltiiet og er nu i deres varetægt.

New Yorks politiinspektør siger på pressemødet, at den anholdte er 29 år og var i besiddelse af et paintball-gevær. De vil endnu ikke offentliggøre den anholdtes identitet eller mere om hans tilstand.

Politiinspektøren siger også, at den 29-årige påkørte en skolebus, inden han stod ud af sit køretøj. Under det sammenstød blev to børn og to voksne såret.

Fandt sted på amerikansk mærkedag

Teorien om, at det er terrorrelateret underbygges yderligere, at den anholdte kom med et udsagn, da han trådte ud af sit køretøj.

Angrebet, der skete mellem West Street og Chambers ikke langt fra World Trade Center, fandt sted på en amerikansk mærkedag. Det er nemlig Haloween.

- Jeg ved, at det er en vigtig aften for mange, og jeg beder alle om at kontakte politiet, hvis de ser noget usædvanligt, siger New Yorks borgmester, Bill de Blasio, der også sender tak til de redningsfolk, der arbejdede på stedet.

- Jeg vil gerne takke alle vores redningsfolk - især dem, som stoppede handlingen, siger han.

Den amerikanske præsident, Donald Trump, er ifølge pressetalsmand Sarah Huckabee Sanders orienteret om situationen.

Twitter skriver han direkte henvendt til den anholdte.

- I New York, ligner et nyt angreb af en meget syg og sindsforvirret person. Politiet følger sagen tæt. IKKE I USA!, skriver han.

Facebook
Twitter