Mindst ti dræbt i Gotthard-tunnelen

To lastbiler er stødt sammen i Gotthard-tunnelen i det sydøstlige Schweiz, og mindst ti mennesker er blevet dræbt. Den over 16 kilometer lange tunnel blev spærret af på grund af giftig røg.

Myndighederne i Schweiz har endnu ikke overblik over, hvor mangeder blev dræbt, da to lastbiler onsdag stødte sammen i Skt.Gotthard-tunnelen i Alperne.

Indtil nu er der fundet 10 dræbte - chaufføren i den ene lastbilog ni, som befandt sig i andre biler. Men myndighederne frygter, atdødstallet kan stige til det dobbelte, når varmen er taget så megetaf, at redningsarbejdere kan komme yderligere 200 meter ind itunnelen, hvor lastbilerne står.

Ved ulykken brød de to lastbiler i brand, og der udviklede siggiftige gasser.

Politiet siger, at dele af loftet i den over 16 km lange tunneler styrtet ned.

En af lastbilerne kørte med en last dæk, der resulterede i tykrøg i tunnelen.

Som følge af giftig røgudvikling blev lokale beboere ved densydlige ende af tunnelen advaret om at blive inden døre og lukkevinduerne.

EU foreslår, at godstransport over Alperne skal ske påtog

Skt. Gotthard-tunnelen er den vigtigste forbindelse fra Nordeuropagennem Alperne til Italien. Efter ulykken er tunnelen blevetlukket. Og der ventes nu de samme alvorlige problemer fortrafikken, som da en brand i 1999 lukkede Mont Blanc-tunnelen.

EU's kommissær for transport, Loyola de Palacio, siger, atulykken rejser spørgsmålet, om transporten af gods over Alperne børske på tog frem for lastbiler.

- Det er ansolut nødvendigt så hurtigt som muligt at åbne nyejernbaneruter, der kan tage sig af godstrafikken mellem foreksempel Lyon i Frankrig og Torino i Italien, siger de Palacio.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter