Mindst tre personer er dræbt nær travlt julemarked i Strasbourg

Tre er dræbt under et skyderi i Strasbourg, hvor en identificeret gerningsmand på 29 år fortsat er på fri fod.

En soldat holder vagt i Strasbourgs gader efter et skyderi, der har kostet mindst tre personer livet. I baggrunden ses lysene fra byens julemarked. (Foto: Frederick Florin / AFP © Ritzau Scanpix)

Mindst tre mennesker er blevet dræbt i et skyderi tirsdag aften midt i den franske by Strasbourg.

Det oplyser den franske indenrigsminister, Christophe Castaner, ifølge nyhedsbureauet Reuters. Desuden er 12 personer meldt såret.

Tidligere forlød det, at fire personer var døde.

Skyderiet begyndte tirsdag aften omkring klokken otte, da en person åbnede ild på gaden Rue des Orfèvres i centrum af byen, der ligger tæt på den tyske grænse.

De sårede er kørt til det centrale hospital i byen, oplyste det regionale politi tidligere på aftenen i en pressemeddelelse.

Kendt af politiet

Indenrigsministeriet oplyser, at den formodede gerningsmand er identificeret, og at personen i forvejen var kendt af politiet.

Ifølge nyhedsbureauet AFP's oplysninger skulle gerningsmanden have været anholdt tirsdag morgen.

Flere kilder rapporterer, at den mistænkte er 29 år gammel. Ifølge Reuters er personen også kendt af myndighederne som en formodet trussel mod den offentlige sikkerhed.

Politiet oplyste tirsdag aften - cirka to timer efter hændelsen - at det havde udvekslet skud med gerningsmanden.

Skyderiet skete i nærheden af byens ikoniske julemarked, der er velbesøgt af turister.

Politiet og indenrigsministeriet opfordrer folk til at holde sig indendørs.

- En alvorlig hændelse mod den offentlige sikkerhed finder sted i Strasbourg. Indbyggere bedes blive hjemme. Yderligere instruktioner følger, skriver ministeriet på Twitter.

Præsidenten holdes opdateret

Der er endnu ingen oplysninger om motivet bag angrebet.

- Der lød skud, og folk løb i alle retninger. Det varede i cirka ti minutter, fortæller en butiksansat til den franske tv-station BFM TV.

Den franske præsident Emmanuel Macrons kontor oplyser, at man løbende bliver holdt opdateret om situationen. Den franske indenrigsminister er samtidig blevet sendt til Strasbourg.

Også byens borgmester, Roland Ries, har reageret på skyderiet.

- En alvorlig hændelse har udspillet sig i centrum af Strasbourg. I øjeblikket, tak for at blive inden døre. Mine første tanker er til ofrene, skriver borgmesteren på Twitter.

Den franske anklager for antiterrorisme oplyser, at der er blevet åbnet en undersøgelse af skyderiet, der efterforskes som mulig terror.

/ritzau/

Tilføjelse 12/12 14.42: Efter artiklens udgivelse er dødstallet blevet justeret ned. Ifølge den franske statsanklager blev to dræbt. Endnu en person er efterfølgende erklæret hjernedød. 12 blev såret i angrebet. Seks af dem er i kritisk tilstand.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk