Minister kritiserer Trump: Hans udtalelser umuliggør mit job

Kritik fra egne rækker rammer Trump i sag om eks-rådgiver, hvor der er mistanke om pres fra præsidenten.

Justitsminister William Barr mener, at USA's præsident, Donald Trump, bør være mere tilbageholdende med at udtale sig på Twitter om retssagen mod den tidligere Trump-rådgiver Roger Stone.

Det siger Barr i et interview med ABC News torsdag.

- Jeg synes, at det er på tide at stoppe med at tweete om justitsministeriets kriminalsager, siger Barr i et interview med mediet.

Roger Stone blev sidste år kendt skyldig i at have løjet over for Kongressen, have hindret rettens arbejde og have intimideret vidner.

I en erklæring efter Barrs interview sagde Det Hvide Hus' pressesekretær Stephanie Grisham, at Trump "overhovedet ikke var generet af kommentarerne".

- Han (Barr, red.) har ret til, ligesom enhver amerikansk statsborger, offentligt at fortælle sine meninger. Præsident Trump bruger sociale medier meget effektivt til at kæmpe for det amerikanske folk mod uretfærdigheder i vores land, inklusive de falske nyheder. Præsidenten har fuld tillid og tillid til, at justitsminister Barr udføre sit job og opretholder loven, sagde Grisham.

William Barr har været blandt de mest loyale af Trumps ministre, derfor er det særligt opsigtsvækkende, at han nu offentligt kritiserer præsidenten.

Mistanke om pres fra Det Hvide Hus

Mandag havde anklagerne i sagen krævet mellem syv og ni års fængsel til Roger Stone.

Det amerikanske justitsministerium har dog siden grebet ind og anbefalet en mildere straf til Stone end den, som anklagerne anbefaler, hvilket har skabt mistanke om pres fra præsidenten og Det Hvide Hus.

Torsdag fortæller Barr, at Trump "aldrig har bedt mig om at gøre noget i en kriminalsag".

Han kommer dog også med en ganske hård kritik af Trump, som ifølge Barr bør stoppe med sine opslag på Twitter om ministeriets arbejde.

Udtalelserne på Twitter "gør det umuligt for mig at passe mit job", siger Barr ifølge ABC News

Fire anklagere har trukket sig

USA's præsident, Donald Trump, har torsdag rost sin justitsminister, William Barr, for håndteringen af retssagen mod Roger Stone.

På Twitter lykønskede Trump justitsministeren "for at have taget styringen i en sag, der var totalt ude af kontrol og måske aldrig skulle have været ført".

Fire statsanklagere trak sig tirsdag fra sagen i protest.

/ritzau/

Artiklen er opadateret klokken 09:00 med klip fra interviewet og reaktion fra pressesekretær Stephanie Grisham.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter