Tema Volkswagen

Minister: Renault vil indkalde 15.000 biler

Renault har forpligtet sig til at indkalde 15.000 biler for at justere dem korrekt, siger minister.

Renaults salgsdirektør, Thierry Koskas, insisterer på, at bilproducenten ikke har villet snyde, men han erkender, at der har været et problem mellem test og betingelserne i det virkelige terræn. (Foto: CHRISTIAN HARTMANN © Scanpix)

Den store, franske bilproducent Renault vil indkalde 15.000 biler, inden de udbydes til salg for at kontrollere deres motorer, siger den franske transportminister dagen efter, at Renault-fabrikkerne lovede at gribe ind over for skadelige udslip.

- Renault har "forpligtet sig til at indkalde et vist antal biler, 15.000, for at undersøge dem og justere dem korrekt, så deres filtreringssystemer fungerer i alle temperaturer", siger ministeren for området, Ségolène Royal, til RTL radio.

Volkswagen

Miljømyndighederne i USA afslørede midt i september 2015 svindel med 11 millioner dieselbiler fra den tyske bilproducent Volkswagen. Dieselbilerne er blevet udstyret med en software, som i test får det til at ligne, at bilerne ikke forurener så meget, som de i virkeligheden gør. Følg sagen her.

Gå til tema

- Nye biler må leve op til normerne, tilføjer hun og understreger, at justeringerne kan foretages meget hurtigt.

- Det tager en halv dag at justere en motor.

Renault bebudede mandag, at det ville offentliggøre en "teknisk plan" over de kommende uger for at få nedbragt udslip fra nye Renault dieselbiler, som ikke har levet op til regeringskommissionens krav om mindre forurening.

  • Kommissionen i Paris, der er blevet nedsat efter skandalen i Volkswagen, har testet køretøjer af otte forskellige udenlandske og franske bilmærker.
  • I Renault var CO2-forureningen og NOx-forureningen for høj.
  • VW-sagen er blevet kaldt den største skandale nogensinde inden for bilbranchen. 11 millioner VW-biler anslås at være udstyret med en software, der skal skjule bilernes udledning af de såkaldte NOx-gasser.

/ritzau/AFP