Ministerium: Saudi-ledet missilangreb dræber 20 børn i Yemen

20 børn, fem kvinder og en chauffør blev angiveligt dræbt, da et missil ramte deres køretøj under en flugt.

(Foto: © STRINGER, Ritzau Scanpix)

26 civile, herunder mange børn, blev torsdag dræbt i et missilangreb af den saudi-ledede koalition i provinsen Hodeida i det vestlige Yemen.

Det oplyser Youssef al-Hadiri, talsmand for landets sundhedsministerium, der er under de iranskstøttede houthi-oprøreres kontrol.

Ifølge talsmanden ramte et missil et køretøj med civile på flugt fra området.

Talsmanden fortæller ifølge nyhedsbureauet dpa, at de dræbte tæller 20 børn, fem kvinder og chaufføren af køretøjet.

Youssef al-Hadiri fortæller, at ofrene blev dræbt, da de forsøgte at flygte fra Alkoui-området, efter et angreb mod et hus i området onsdag aften kostede fire civile livet.

Svært for civile at flygte

Den saudi-ledede koalition har endnu ikke kommenteret oplysningerne fra sundhedsministeriet.

Alkoui-området oplever for tiden tunge kampe mellem styrker, der er loyale over for koalitionen, og houthi-oprørere. Kampene gør det meget vanskeligt for civile at flygte fra området.

Styrker fra den yemenitiske regering, der er støttet af den saudi-ledede koalition, indledte i juni en offensiv for at tilbageerobre Hodeida fra houthi-oprørerne.

Siden har yemenitiske regeringsstyrker overtaget kontrollen med lufthavnen i Hodeida, ligesom at de arbejder på at generobre byens meget vigtige havn, hvorfra 80 procent af nødhjælpen til Yemen kommer igennem.

Befolkning på kanten af hungersnød

Nødhjælpsorganisationer har advaret om, at offensiven kan få ødelæggende konsekvenser for Yemens befolkning, der allerede er på kanten af hungersnød.

Tidligere på måneden kostede et luftangreb i byen Dahyan mindst 50 personer, heriblandt 29 børn, livet, da en bus blev ramt.

Koalitionen har påtaget sig ansvaret for angrebet, men påstår, at bussen transporterede houthi-oprørere, skriver nyhedsbureauet AFP.

Efterfølgende har den saudi-ledede koalition oplyst, at den vil efterforske angrebet.

Det skete, efter at både FN og USA havde krævet en undersøgelse af hændelsen.

/ritzau/