Tema Terror i Bruxelles

Mistænkt for Bruxelles-terror: Sigtes også for Paris-angreb

Belgier med karakteristisk bøllehat er udleveret til Frankrig for en dag. Nu er han også sigtet for Paris-angreb.

Efter terrorangrebet i Bruxelles i marts sidste år blev manden med bøllehatten efterlyst. Det viste sig at være belgieren Mohamed Abrini, og han er nu også sigtet for angrebene i Paris i november 2015. (Foto: handout © Scanpix)

Mohamed Abrini, der er sigtet for terrorangrebet i lufthavnen i Bruxelles i marts 2016, er nu også sigtet for angrebene i Paris 13. november 2015, meddeler anklagemyndigheden i Belgien.

I dag blev den 32-årige mand udleveret til Frankrig for én dag, fordi Frankrig ville sigte ham for angrebene i Paris, hvor 130 prsoner blev dræbt.

Det er uklart, præcis hvilken rolle Abrini menes at have spillet under angrebene i den franske hovedstad.

Terror i Bruxelles

Belgiens hovedstad blev tirsdag 22. marts ramt af terrorangreb i lufthavnen Zaventem og i et metrotog, der befandt sig på stationen Maelbeek nær EU-institutionerne i det centrale Bruxelles. Islamisk Stat hævder at stå bag. Følg dækningen på dr.dk her.

Gå til tema

Det står dog klart, at Mohamed Abrini var en af tre personer, som medbragte bomber i kufferter i lufthavnen ved Bruxelles 22. marts 2016. To udløste deres bomber. Abrini gjorde ikke.

Han blev kendt verden over som manden med bøllehatten på grund af et billede fra lufthavnen, hvor man dårligt kan se hans ansigt på grund af hatten.

I dagene før angrebene i Paris blev Mohamed Abrini set sammen med Salah Abdeslam, der er hovedmistænkt.

Abrinis fingeraftryk er fundet i biler og i lejligheder, som blev anvendt i forbindelse med angrebet.

/ritzau/