Mistænkt i terrorsag om Marokko-drab for retten i dag

Manden anklages for at være en del af den terrorcelle, som planlagde og udførte dobbeltdrabet.

Fire mænd betragtes som hovedmistænkte i Marokko-sagen. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Scanpix)

I dag har en af de mistænkte i sagen om det voldsomme drab på 24-årige danske Louisa Jespersen og den norske 28-årige Maren Ueland været indkaldt til et indledende retsmøde i Marokkos hovedstad Rabat.

Det drejer sig om en 25-årig mand med schweizisk statsborgerskab.

De marokkanske myndigheder vil ikke bekræfte oplysningen om, at den 25-årige mand har været for retten. Det vil hans advokat derimod. Overfor DR's korrespondent i Mellemøsten Michael S. Lund, der er til stede foran retsbygningen, oplyser advokaten Saad Sahli, at hans klient har været for retten i dag.

- Ifølge Saad Sahli holder klienten fast i, at han er uskyldig. Klienten står ved, at han kender de tre mænd, som er mistænkt for at slå de to kvinder ihjel, men at han intet har haft med drabene at gøre, siger Michael S. Lund, der ligesom andre internationale journalister følger sagen tæt foran retten.

Journalister og fotografer fra flere internationale medier er mødt op foran retsbygningen i Rabat. Foto: Michael S. Lund

Manden er også mistænkt for at have rekrutteret eller forsøgt at rekruttere andre marokkanere til at udføre terrorhandlinger i landet.

En anklage, der ifølge Saad Sahli ikke har noget på sig.

Fuldstændig lukket retsmøde

De to kvinder blev fundet dræbt den 17. december i Atlasbjergene nær landsbyen Imlil, hvor de havde været på vandreferie og havde slået lejr for natten, da de blev overfaldet af gerningsmændene.

Mindst 20 er anholdt i sagen, og flere af dem mistænkes for at have tilknytning til en gruppe marokkanske Islamisk Stat-støtter.

Fire mænd betragtes som hovedmistænkte. De lagde en uge før drabene en video ud på de sociale medier, hvor de sværger troskab til terrorbevægelsen IS og hylder IS-lederen Abu Bakr Al-Baghdadi.

Saad Sahli er advokat for en af de mistænkte i Marokko-sagen. Han bekræfter, at hans klient i dag er til et indledende retsmøde. Foto: Michael S. Lund

Advokat Saad Sahli bekræfter over for Michael S. Lund, at alle fire mænd har været for retten i dag til et indledende retsmøde.

En oplysning, som de marokkanske myndigheder ikke vil bekræfte.

- Retsmødet i dag har været fuldstændig lukket. Journalister fra spansk og schweizisk tv er mødt op, men myndighederne holder kortene helt tæt til kroppen, siger Michael S. Lund og uddyber:

- Ifølge Saad Shali var de hovedmistænkte i dag for en dommer, som kom med opklarende spørgsmål til sagen. Mere vil han ikke sige. Den egentlige retssag begynder først senere, og advokaten vurderer, at der kan gå op til et år, før der falder dom i sagen.