Mistænkt for Paris-angreb sigtes for drabsforsøg i Belgien

Skudveksling i det sydlige Bruxelles har ført til, at Salah Abdeslam sigtes for drabsforsøg, siger advokat.

Salah Abdeslam mens at være det eneste overlevende medlem af den gruppe, der angreb i Paris og dræbte 130 mennesker. (Foto: Str © Scanpix)

Salah Abdeslam, en af de mistænkte for angrebene i Paris 13. november i fjor, er sigtet for drabsforsøg i forbindelse med en skudveksling med politiet i Bruxelles.

Den franske statsborgers advokat oplyser, at Abdeslam er "sigtet for drabsforsøg enten alene eller i fællesskab".

Skudvekslingen skete ved en lejlighed i Forest i det sydlige Bruxelles 15. marts. Det var en uge før, at selvmordsbombere angreb lufthavnen og metroen i byen.

Terror i Bruxelles

Belgiens hovedstad blev tirsdag 22. marts ramt af terrorangreb i lufthavnen Zaventem og i et metrotog, der befandt sig på stationen Maelbeek nær EU-institutionerne i det centrale Bruxelles. Islamisk Stat hævder at stå bag. Følg dækningen på dr.dk her.

Se Tema

Ved hændelsen blev en algerisk islamist dræbt, og fire betjente blev såret. Tre dage senere blev Salah Abdeslam pågrebet i Molenbeek, hvor han havde adresse nær Bruxelles' centrum før angrebene i den franske hovedstad.

Advokaten vil ikke svare på, om Salah Abdeslam var til stede ved skyderiet i Forest.

- Det vil vi ikke diskutere. Det vil jeg ikke kommentere, siger Sven Mary.

Abdeslam står over for udlevering til Frankrig i løbet af de kommende dage. Han menes at være det eneste overlevende medlem af den gruppe, der angreb i Paris og dræbte 130 mennesker.

Belgisk politi har også forsøgt at afhøre den 26-årige mand om en eventuel forbindelse til de tre selvmordsangribere, der angreb i Bruxelles 22. marts, da 32 mennesker blev dræbt.

Den 26-årige skal i retten igen 28. april, og udleveringen til Frankrig vil "formentlig ske to dage efter retsmødet", siger Sven Mary.

Abdeslam og en mistænkt i forbindelse med angrebet i Bruxelles, Mohamed Abrini, blev i sidste uge flyttet til forskellige fængsler i Belgien.

/ritzau/AFP