Mistænkte for drab på skandinaviske turister i Marokko anholdt med store knive

De tre mænd fra området omkring Marrakesh blev anholdt da de forsøgte at flygte sydpå mod Agadir.

De tre mistænkte, som blev anholdt i morges i Marrakesh. (Foto: © -, Scanpix)

Tre marokkanere, som mistænkes for at være indblandet i mordet på en dansk og en norsk kvinde, som vandrede i Atlasbjergene, var i besiddelse af flere store knive, da de blev anholdt i morges.

Det skriver blandt andet norsk VG, som har en reporter på stedet, samt den marokkanske tv-kanal 2M.

De tre blev anholdt, da de på Place Al Mourabitine i centrum af Marrakesh var steget på en rutebus mod Agadir længere sydpå, fortæller buschaufføren til VG.

De tre mistænkte havde sat sig på de bagerste pladser, og chaufføren havde netop sat bussen i gang, da de blev vinket ind til siden af en enlig politimand, som bad chaufføren vende om.

- Han sagde, at jeg ikke måtte åbne bagdøren. Der var en helt normal og rolig stemning i bussen. Da vi stoppede, kom seks politifolk ombord. De anholdt dem helt uden, at de gjorde modstand. Mændene ville ikke sige noget, siger buschaufføren Mellouk Salah.

Havde gemt knive under sæderne

Han fortæller til den norske netavis, at politiet fandt knivene under de sæder, mændene sad på. Chaufføren siger, at de tre mistænkte blev bragt fra borde med hætter over hovederne.

Marokkansk politi bekræfter over for VG, at de fandt våben.

- De blev pågrebet på bussen med fire knive. Jeg ved ikke, hvordan de fik dem om bord på bussen, men de havde gemt dem under sæderne. De havde dem ikke i bagagen, for den fik de ikke lov til at tage med ombord, siger talsmand for politiet, Abou Bakr Sabik til VG.

Det er endnu ikke klart, hvordan marokkansk politi opdagede at de tre, som blev efterlyst i går, forsøgte at flygte med bus sydpå. Det kan dog ifølge VG være via kameraovervågning på busstationen.

Ifølge Morroco World News er alle tre fra forstæder og opland til Marrakesh - de skal være 25, 27 og 30 år gamle.

Mistænkt har terrorforbindelser

Allerede dagen efter, at ligene af de to skandinaver blev fundet nær Imlil i Atlasbjergene, anholdt politiet en mand i Marrakesh, som angiveligt havde tabt sit ID-kort på mordstedet.

Han skal angiveligt have forbindelse til en ekstremistisk terrorgruppe. Derfor efterforsker marokkansk politi også drabene som terrorrelaterede.

Siden drabene er en video blevet sendt rundt på de sociale medier, som PET - Politiets Efterretningstjeneste - undersøger i sammenhængen.

Rigspolitiet har samtidig sendt en forbindelsesofficer til Marokko for at sikre kontakten til den lokale efterforskning.

Den 24-årige danske kvinde Louisa Vesterager Jespersen og hendes 28-årige norske veninde Maren Ueland var rejst til Marokko for at vandre i bjergene uden guide.

Ifølge marokkanske medier skal de mistænkte have slået telt op nær de camperende skandinaver og siden være set flygte fra stedet.