Mistanke om ny Novichok-forgiftning: Britisk betjent hastet på hospitalet

En betjent er måske blevet udsat for nervegiften Novichok i England.

Betjente foran det hus, hvor to personer sidste lørdag blev fundet livløse. Det viste sig, at de havde været i berøring med giftstoffet Novichok. (Foto: © CHRIS J RATCLIFFE, Scanpix)

En betjent er blevet kørt på hospitalet i byen Swindon med mistanke om, at han er blevet udsat for nervegiften Novichok.

Hospitalets skadestue er af samme grund blevet lukket ned og lader hverken nye patienter komme ind eller ud, skriver nyhedshjemmesiden Salisbury Journal.

- En betjent er kommet til hospitalet her til aften for at få lægelige råd i forbindelse med den igangværende sag ved Amesbury, siger en talsperson for hospitalet.

Stor efterforskning i gang

Sidste lørdag blev to personer indlagt, efter at de i kom i berøring med giftstoffet Novichok. De blev begge alvorligt syge og er stadig indlagt. Af samme grund er der i øjeblikket en større undersøgelse i gang, der omfatter mere end 100 efterforskere.

De to blev fundet i byen Amesbury, som ligger få kilometer fra Salisbury, hvor eksspionen Sergej Skripal og hans datter den 4. maj blev fundet forgiftet og bevidstløse på en bænk. En sag, der udløste en diplomatisk konflikt med Rusland, som Storbritannien mener stod bag.

Betjenten er, efter at han henvendte sig på hospitalet i Swindon, blevet overført til et hospital i Salisbury, hvor man har kompetencen til at udføre specialundersøgelser, forlyder det videre i udtalelsen.

Det er det samme hospital, hvor Sergej og Julia Skripal var indlagt.