Modkandidat: Fillon begår en stor fejl ved at forsvare konens ansættelse

De franske socialisters præsidentkandidat, Benoît Hamon, kommenterer sin republikanske modkandidats undskylding.

Modkandidat Benoît Hamon angriber ikke overraskende Fillon efter dagens pressemøde. (Foto: Patrick Kovarik © Scanpix)

- Fillon begår en stor fejl ved fortsat at benægte, at det var en fejl at ansætte sin hustru.

Sådan lyder det fra de franske socialisters præsidentkandidat, Benoît Hamon, efter at hans republikanske modkandidat, François Fillon, i dag på et pressemøde insisterede på, at han ikke havde begået ulovligheder i sagen om ansættelse af sin hustru, Penolope Fillon, og to af parrets børn.

Og selv om Fillon undskyldte over for det franske folk og faktisk erkendte, at det var dumt at ansætte sin kone og børn, var forklaringen ikke god nok for Hamon.

- Han kunne ikke have valgt nogen dårligere strategi end at fastholde benægtelsen af, at han har gjort noget forkert. Når man som ham vil være præsident for hele Republikken, forventer man ikke, at han vil stå fast, når alle andre tænker, at det ikke er en normal situation, sagde Hamon.

Det er ikke ulovligt for franske politikere at ansætte deres familiemedlemmer, så længe de rent faktisk arbejder for lønnen, men i denne sag er der sået tvivl om, hvorvidt Penelope Fillon rent faktisk har fortjent sin løn, og beskyldninger om ren nepotisme er fremsat.

- Det her viser bare, at han (François Fillon, red.) ikke har forstået, at det her gør man bare ikke i Frankrig, slutter Benoît Hamon.