Modkandidat trækker sig: Theresa May alene tilbage til at overtage efter Cameron

Andrea Leadsom har valgt at trække sig som premierminister-kandidat, og dermed er Theresa May eneste kandidat til at afløse David Cameron på posten som partiformand.

Andera Leadsom (th.) skal ikke være Storbritanniens næste premierminister, har hun netop meddelt. (Foto: © Ben Stansall, Scanpix)

Andrea Leadsom har valgt at trække sig fra ræset om at blive formand for De Konservative i Storbritannien og dermed med høj sandsyndlighed landets næste premierminister.

Det har hun netop oplyst på et pressemøde.

- Jeg tror ikke på, at jeg har den nødvendige opbakning til at lede en stærk og stabil regering, siger Andrea Leadsom med henvisning til, at hun langt fra fik ligeså mange stemmer som sin modkandidat, da der forleden blev stemt om formandsposten i partiet.

Dermed bliver David Camerons afløser højst sandsynligt den 59-årige nuværende indenrigsminister Theresa May.

Andrea Leadsom og Theresa May var de to sidste mulige kandidater til formandsvalget hos Det Konservative Parti, stod det klart efter en afstemning i partiet 7. juli

Theresa May er nuværende indenrigsminister og har tidligere i dag slået fast, at "brexit er brexit", og at der ikke vil komme nogen ny folkeafstemning om Storbritanniens forhold til EU.

- Theresa May vil være den bedste til at føre landet gennem de hårde brexit-forhandlinger, der venter, siger Leadsom.

Hun understreger, at det vil være bedste for Storbritannien, hvis landets nye premierminister først bliver valgt til konventet om ni uger.

- Vi har brug for, at en ny premierminister kommer på plads så hurtigt som muligt, siger Leadsom.

Stormvejr om moderskab

Andrea Leadsom var i weekenden ude i et større stormvejr efter et interview til avisen The Times.

Ifølge avisen havde Andrea Leadsom givet udtryk for, at hun ville blive en bedre premierminister, fordi hun havde børn. Men den udlægning var Andrea Leadsom stærkt utilfreds med.

Hun udtalte, at hun væmmedes over avisen, og at hun havde sagt det præcis modsatte.

Som hun skrev det på Twitter:

https://twitter.com/andrealeadsom/status/751531686987501570

Se Andrea Leadsom trække sig i videoen herunder.