Mor til isoleret søn løsladt: 'Ingen beviser for en forbrydelse'

Ifølge anklagemyndigheden har man ikke fundet nogle beviser på, at kvindens 40-årige søn blev tilbageholdt mod sin vilje.

Politiet foran lejligheden i Haninge syd for Stockholm. (Foto: 10090 Claudio Bresciani / TT © Scanpix)

Moren til den mand, som tidligere på ugen blev fundet i elendig forfatning i en forfalden lejlighed i en forstad udenfor Stockholm, er ikke længere anholdt under mistanke for at have frihedsberøvet sin søn i flere årtier.

Det oplyser den svenske anklagemyndighed ifølge SVT.

Den 70-årige kvinde blev anholdt, efter mandens søster først på ugen fandt sin bror i lejligheden, hvor hun hævder, at han har opholdt sig, siden deres mor tog ham ud af skolen som 12-årig.

Den 40-årige mand var i elendig forfatning, havde ingen tænder i munden og sår på benene. Umiddelbart efter fundet blev han indlagt, og hans mor anholdt under mistanke om alvorlig frihedsberøvelse og grov legemsbeskadigelse.

Ingen beviser

Men efter flere dages efterforskning har man ikke kunnet finde nogen beviser på, at kvindens søn blev isoleret i lejligheden mod sin vilje.

- Vi har i løbet af de seneste dages efterforskning ikke kunnet finde nogen beviser for, at der er begået nogen forbrydelse fra kvindens side, siger anklager Emma Olsson til SVT og fortsætter:

- Vi har ikke fundet nogen som helst tegn på, at manden skulle være blevet tilbageholdt mod sin vilje.

Kvinden og hendes søn boede her i Haninge, en forstad syd for Stockholm i Sverige.

Stadig mange ubesvarede spørgsmål

Mandens søster, der fandt ham, fik adgang til lejligheden, da deres mor blev indlagt. Indtil da havde hun ikke set ham i over 20 år, fortalte hun til blandt andet SVT.

Ifølge hende har moren holdt sin søn isoleret fra omverdenen, heriblandt drengens to søstre, bedsteforældre og venner, i 28 år.

Hun fortalte dog også, at hendes bror ikke havde været låst inde i lejligheden, og naboer fortalte også til svenske medier, at de i enkelte tilfælde, havde set ham udenfor lejligheden, oftest om natten.

Ifølge anklager Emma Olsson er der fortsat flere ubesvarede spørgsmål i sagen, som i skrivende stund stadig er åben.

- Vi har flere spørgsmål, som vi gerne vil have svar på, men der findes ingen mistanke mod hende (moren, -red.), som retfærdiggør, at der bliver rejst en sigtelse, siger hun til SVT.

Lejligheden i Haninge har været spærret af, mens politiet har foretaget tekniske undersøgelser. (Foto: Jonathan Nackstrand © Scanpix)

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter