Motiv bag masseskyderi i Ohio stadig uklart: Efterforskningen forventes at trække ud

Intet tyder på, at drabene på ni personer i Dayton i USA, var racistisk motiveret, siger politiet i delstaten Ohio.

Der er stadig mange ubesvarede spørgsmål efter weekendens masseskyderi i Dayton i delstaten Ohio. (Foto: MEGAN JELINGER © Scanpix)

Familierne til ofrene for masseskyderiet i den amerikanske delstat Ohio må væbne sig med tålmodighed.

Svaret på hvorfor netop deres kære blev ofre, er stadig uklart, og der kan gå lang tid, før politiet i Dayton kan give en forklaring på, hvad der fik en 24-årig mand til skyde løs i den centrale del af byen natten mellem lørdag og søndag lokal tid.

Hvis motivet da overhovedet bliver kortlagt.

Politichefen i Dayton fortalte i går på en briefing, at man forventer, at der vil være tale om en langvarig efterforskning, og at betjente stadig undersøger telefoner, computere og videoer for at finde ud, hvad der skete, og hvorfor.

Dog er der intet, som tyder på en racistisk motiveret hadforbrydelse, understregede Richard Biehl.

- Jeg tror, der vil være nogle velkendte temaer, der dukker op i forbindelse med denne efterforskning. Jeg tror, der er nogle helt særlige aspekter af det her, som vi måske ikke har set i andre skyderier, lød det fra politichefen, uden at han kom nærmere ind på, hvad det måtte være.

Dræbte sin søster

Siden weekenden er der kommet flere informationer frem om manden, der lørdag aften lokal tid sammen med sin 22-årige søster var ankommet til den del af byen, hvor der er en masse natklubber, restauranter og barer.

Søsteren var blandt de ni dræbte, men ligesom motivet står uklart, er det også stadig uklart, om det var intentionen, at søsteren skulle ende blandt ofrene.

Få ting er dog blevet bekræftet om gerningsmanden, der er vokset op i en forstad til Dayton og som tidligere kun har været i politiets søgelys på grund af trafikforseelser.

Flere tidligere skole- og gymnasiekammerater fortæller, at han forekom depressiv og holdt sig for sig selv, og allerede som teenager udtrykte interesse for våben.

Sko uden ejermænd ligger efterladt ved gerningsstedet i Dayton, hvor ni ofre blev dræbt, inden gerningsmanden selv blev skudt af politiet. (Foto: TOM RUSSO © Scanpix)

Den oplevelse finder man også hos Hannah Shows, der gik i skole med gerningsmanden.

- Det er forbløffende og forfærdeligt, at nogen, der i 10 år har talt om at skyde folk, så nemt kunne få fat i et våben i militærklassen og så meget ammunition, siger Hannah Shows til nyhedsbureauet AP.

Det var også i skoletiden, han angiveligt skulle have forfattet en liste med mænd og kvinder, som han udtrykte ønske om at voldtage eller dræbe, fortæller flere tidligere elever til blandt andet Washington Post og New York Times.

Politichefen advarer dog mod at lægge alt for meget i den omtalte liste.

- Vi efterforsker naturligvis alle mulige informationer, men jeg er en smule tlibageholdende - selv hvis der skulle findes den type beviser - med at tolke på det ti år senere i forhold til at forklare, hvad der er sket, lød det fra politichefen i går.

Havde købt våbnet online

Den 24-årige var iført skudsikker vest, maske og høreværn, da han åbnede ild med et halvautomatisk skydevåben, hvorpå der var monteret en magasintromle med 100 skud. Ifølge politiet bar manden dog på i alt 250 skud.

Det tog omkring 30 sekunder, før politiet skød og dræbte den 24-årige, der nåede at affyre 41 skud, inden han forsøgte at løbe ind i en natklub, da han blev skudt af politiet.

Ifølge talsmand for Daytons politi Cara Zinski-Neace havde gerningsmanden ændret våbnet, der var købt lovligt online, og justeret det ved hjæp af et aggregat, så det var mere stabilt at bære under affyringen.

Facebook
Twitter