Motorvejsbro styrtet sammen i Norditalien

Den italienske transportminister siger, at det ligner "en enorm tragedie".

En motorvejsbro er styrtet sammen i den norditalienske havneby Genova.

Der er usikkerhed omkring dødstallet. Ifølge Italiens vicestatsminister, Matteo Salvini, er "omkring 30" omkommet i ulykken "og mange andre er alvorligt kvæstet", siger han ifølge nyhedsbureauet AGI.

Der er tale om Morandi-broen, der løber hen over en del af byen. Ifølge Ansa er det et stykke af broen, der er kollapset, og myndighederne vurderer, at det meste er styrtet sammen over en flod, men det er for tidligt for dem at sige, om huse og fabrikker kan være ramt.

Den italienske transportminister Danilo Toninelli skriver på Twitter, at han følger situationen med "største bekymring".

- Det ligner en enorm tragedie. Vi er i tæt kontakt med de lokale myndigheder, og jeg er på vej til stedet. Mine tanker går i disse timer til byen, skriver Danilo Toninelli.

Ifølge nyhedsbureauet AP er mindst 10 køretøjer involveret i ulykken. Broen stod på tre større piller, og det er omkring 100 meter lang sektion mellem to piller, der er styrtet ned. Den sektion af broen, der er styrtet ned, stod i omkring 40 meters højde.

Umiddelbart ingen danskere involverede

Ifølge den danske konsul i Genova, Valdemar Steen R. Boesgaard, er der ingen danskere involveret.

- Det er ikke et område med mange danskere. Og gudskelov er mange på ferie, så byen er i det hele taget ret tom. Gudskelov, måske kunne antallet af døde og tilskadekommende være endnu højere, hvis det var almindelig hverdag, siger Valdemar Steen R. Boesgaard til DR Nyheder.

Broen, der er kendt som Morandi-broen, er en vital trafikåre for Genova. Og Genova er i det hele taget et knudepunkt for trafik fra Italien mod Frankrig, forklarer Valdemar Steen R. Boesgaard.

- Det er den vigtigste motorvej i området. Den forbinder den industrielle del af byen med havnen og resten af byen. Det er også den primære vej til lufthavnen fra byen, siger og fortsætter:

- Der er altid trafik med både privatbiler og større lastbiler. Det er en vital bro.

  • Et billede fra det lokale politi viser den sammenstyrtede bro. (Foto: Polizia di Stato)
  • Redningsfolk arbjeder i murbrokkerne under den sammenstyrtede bro. (Foto: LUCA ZENNARO © Scanpix)
  • En større sektion af en bro i den italienske by, Genova, er styrtet sammen. Her leder redningsfolk i murbrokkerne efter tilskadekommende. (Foto: LUCA ZENNARO © Scanpix)
1 / 3

200 redningsfolk på stedet

Den italienske indenrigsminister Matteo Salvini skriver på Twitter, at omkring 200 redningsfolk deltager i redningsarbejdet.

- Vi følger minutiøst situationen omkring den kollapsede bro i Genova. Jeg takker de brandmænd (og andre helte), der kæmper for at redde liv, skriver Matteo Salvini.

Motorvejen var åben for trafik, da ulykken fandt sted omkring klokken 11.30, skriver Genova24.it. På grund af helligdag i morgen mener myndighederne, at der var ekstra mange biler på vejen.

Morandi-broen er opkaldt efter den italienske ingeniør Riccardo Morandi, der konstruerede en lang række broer i Italien i 1960'erne og 1970'erne.

Facebook
Twitter