Mueller anbefaler op mod 24 års fængsel til Manafort

Den særlige anklager Robert Mueller anbefaler mellem 19 og 24 års fængsel til Trumps tidligere kampagnechef.

Donald Trumps tidligere kampagnechef Paul Manafort. Står det til anklageren skal han idømmes mellem 19 og 24 års fængsel. (Foto: JONATHAN ERNST © Scanpix)

Den særlige anklager Robert Muellers kontor anbefaler, at den amerikanske præsident Donald Trumps tidligere kampagnechef Paul Manafort idømmes mellem 19 og 24 års fængsel.

Det viser retsdokumenter ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Det sker, efter at han sidste år ved en føderal domstol i Virginia blev kendt skyldig i fem anklager om skattesnyd samt tre andre anklagepunkter.

Muellers kontor har fredag sendt en anbefaling til domstolen om, at 69-årige Manafort bør idømmes mellem 19,6 og 24,4 år bag tremmer.

Her bliver domstolen desuden bedt om at fastslå en dato for strafudmålingen.

Det skriver det amerikanske medie Bloomberg.

Løj om russiske forbindelser

Nyheden kommer, blot få dage efter at en føderal dommer i Washington slog fast, at Manafort har løjet i en anden sag, nemlig den såkaldte Rusland-undersøgelse.

Dommer Amy Berman Jackson vurderede, at Manafort bevidst har løjet i tre tilfælde over for efterforskere og en føderal storjury i Rusland-undersøgelsen.

Hun mente også, at der er beviser for, at Manafort har brudt den tilståelsesaftale, som han tidligere har indgået med efterforskere i sagen.

Aftalen indebar, at Manafort kunne se frem til en nedsat straf for tidligere forbrydelser. Men på betingelse af, at han samarbejdede med myndighederne i forbindelse med Rusland-undersøgelsen.

Derfor kan hans brud på aftalen have indvirkning på, hvilken straf Manafort tildeles i sagen om skattesnyd. Det oplyser dommeren i Virginia ifølge Reuters.

Manafort er en af de første personer i kredsen om Trump, der står over for kriminelle anklager som følge af Muellers undersøgelse.

Robert Mueller er i gang med at efterforske, hvorvidt Rusland påvirkede den amerikanske valgkamp i 2016.

/ritzau/

Facebook
Twitter