Muhammed-tegninger populært stof på nettet

Sagen om de tolv tegninger af profeten Muhammed har nu gjort "Jyllands-Posten Mohammed" til den mest søgte sætning blandt 27,2 millioner weblogs over hele verden. "Muslim cartoons" er blandt de mest diskuterede emner.

"Jyllands-Posten Mohammed" er den mest søgte sætning blandt 27,2 millioner weblogs i hele verden. (Foto: wagg66 © sxc)

Jyllands-Posten er på alles læber verden over. Men også på nettet er avisen med sine tegninger populært stof. Ordsammensætningen "Jyllands-Posten Mohammed" er for tiden den mest søgte på 27,2 millioner weblog-sites verden over. Det kan man læse på søgesiden www.technorati.com.

På seks af de 15 mest søgte ligger andre ord med henvisning til Muhammed-sagen, nemlig ord som "Muslim Cartoons" (engelsk for muslimske tegninger, red.) og "Mohammed".

Samtidig er både ordet "cartoon" og "islam" i top fem over de mest omtalte emner på de 27,2 millioner weblogs, som man kan søge blandt på søgesiden technorati.com.

Påvirker blogosfæren

De mange weblogs, der er en slags online dagbog på nettet, indeholder debatter og meningstilkendegivelser om alt fra Super Bowl til Rolling Stones.

Brugerne, der benytter weblogs, danner sammen med siderne et slags univers, den såkaldte blogosfære. Hele denne blogosfære er påvirket af tegningerne, fortæller David Sifry, der er stifter af og direktør for technorati.com. DR Nyheder Online fangede ham foran computeren klokken 02.30, amerikansk tid.

Stærk reaktion

- Der har været en stærk reaktion på tegningerne i blogosfæren, eftersom "Jyllands-Posten Mohammed" er den mest søgte sætning på Technorati lige nu. Et stort antal populære politiske brugere har også givet deres kommentarer i debatten, og det er med til at holde emnet i toppen i den politiske blogosfære, siger David Sifry til DR Nyheder Online.

Han nævner orkanen Katrina og London-bomberne sidste sommer som begivenheder, der tidligere har givet store udsving i statistikkerne.

Også på den største danske weblog-portal, www.overskrift.dk, er udviklingen den samme. Her kan man søge på danske weblogs efter debatter om eksempelvis Muhammed og Jyllands-Posten. Og interessen for debatter om Jyllands-Postens Muhammed-tegninger har ligesom på den amerikanske søgeside været stor de sidste uger.

Sjette mest diskuterede

På den anden side af Atlanten er tegningerne også bredt diskuterede på weblogs. På avisen Washington Posts hjemmeside, www.washingtonpost.com, kan man læse, at artikler om tegningerne er de sjette mest diskuterede af avisens artikler.

Technorati.com

Statistikken fra Technorati.com viser udviklingen i antal af indlæg omhandlende islam de sidste 30 dage