Muhammedkrise under opsejling i Holland

I Holland er en Muhammedkrise under opsejling, fordi den indvandrerkritiske politiker, Geert Wilders, vil vise en islamkritisk film. Udenrigsminister Maxime Verhagen har bedt ham om at lade være.

Den hollandke indvandrerkritiske politiker Geert Wilders fastholder, at han vil offentliggøre en islam-kritisk film. (Foto: Ed Oudenaarden © Scanpix)

Der er en Muhammedkrise under opsejling i Holland, fordi den indvandrerkritiske politiker Geert Wilders nægter at imødekomme regeringsappel om ikke at vise islamkritisk film.

Hollands udenrigsminister, Maxime Verhagen, har bedt parlamentsmedlemmet Geert Wilders, grundlægger af det højreorienterede Frihedsparti, om ikke at offentliggøre en film, der er stærk kritisk over for den islamiske religion.

Udenrigsministeren er bekymret

Verhagen siger, at filmen, kan "bringe hollandske statsborgeres liv i fare" verden over og skade hollandske erhvervsinteresser i muslimske lande.

- Jeg er meget bekymret for hollandske statsborgeres ve og vel i udlandet.

- Jeg forsøger ikke at imødekomme krav fra antidemokratiske kræfter og terrorister i Mellemøsten. Jeg beskytter ganske enkelt hollandske interesser i udlandet, sagde udenrigsministeren.

Truer med at slå til

Tidligere torsdag truede Taliban med at slå til mod det hollandske militær i Afghanistan og andre steder, hvis Wilders gør alvor af sine planer om at offentliggøre sin film.

Også al-Qaeda har truet med at angribe hollandske mål, hvis filmen offentliggøres.

Wilders siger, at Maxime Verhagen kan rende og hoppe.

Filmen, der varer 15 minutter, hedder "Fitna". Det er arabisk for "krig" eller "splittelse".

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter