Mulig taber boykotter omtælling efter afghansk valg

Afghanistans tidligere udenrigsminister truer med at boykotte omtællingen af det afghanske præsidentvalg. Han står til at tabe valget.

Den tidligere udenrigsminister Abdullah Abdullah ser umiddelbart ud til tabe præsidentvalget til Ashraf Ghani, der har en fortid som finansminister. (Foto: SHAH MARAI © Scanpix)

Omtællingen af det afghanske præsidentvalg balancerer onsdag på randen af kollaps. Den ene af de to kandidater, Abdullah Abdullah, der hævder, at der er begået massiv valgsvindel mod ham, truer nu med at trække sig helt ud af omtællingen.

- Vi vil ikke deltage i processen i dag, og måske vil vi ikke deltage overhovedet, siger Fazel Aqa Hussain Sancharaki, der er talsmand for Abdullahs valgkampagne.

Omtællingen bliver overvåget af FN, og ifølge talsmanden er Abdullahs folk nu i dialog med FN om situationen.

- Vi har samtaler i gang med FN. Hvis vi når en aftale, kommer vi tilbage. Hvis ikke, er det slut, siger Fazel Aqa Hussain Sancharaki.

Står til at tabe

FN bekræfter ifølge nyhedsbureauet Reuters, at omtællingen er blevet afbrudt midlertidigt.

Den tidligere udenrigsminister Abdullah Abdullah ser umiddelbart ud til tabe præsidentvalget til, der har en fortid som finansminister.

Her ses Abdullah Abdullah og Ashraf Ghani (tv.) side om side. Begge vil være Afghanistans nye leder. (Foto: WAKIL KOHSAR © Scanpix)

Anden runde af præsidentvalget fandt sted 14. juni. I juli afviste Abdullah valgkommissionens tal, der viste, at Ghani havde vundet valget.

/ritzau/AFP

FacebookTwitter