Mur og indvandringsstop: Her er Trumps løfter om immigration

Det forventes, at amerikanernes nye præsident i dag vil underskrive en række dekreter, der skal begrænse indvandringen til USA.

"Build the wall" - byg muren, blev et af kampråbene blandt Donald Trumps støtter under valgkampen. Her viser Trump ved et vælgermøde i Buffalo, New York, i april sidste år, hvor højt han har tænkt sig at bygge muren til Mexico. (Foto: © Carlo Allegri, Scanpix)

Immigration og grænsekontrol var blandt de helt store emner under den valgkamp, som i november gav Donald Trump posten som USA's 45. præsident.

I dag forventes præsidenten så at gå i gang med det arbejde, der skal begrænse indvandringen til USA, heriblandt den mur mod Mexico, som præsidenten afgav løfte om under sin valgkamp. Det skriver CNN og Washington Post.

Her kan du få et overblik over, hvilke løfter Donald Trump gav sine vælgere i løbet af valgkampen.

Muren mod Mexico

Vi bygger en mur, og Mexico skal betale for den. Sådan lød den markante udmelding fra Donald Trump allerede tidligt i valgkampen.

- Jeg vil bygge en stor mur, og ingen bygger en mur bedre end mig - tro mig, og jeg vil bygge den meget billigt. Jeg vil bygge en stor mur på grænsen til Mexico og få Mexico til at betale for den, lød det fra præsidenten, da han annoncerede sit kandidatur i juni 2015.

Muren har til formål at stoppe den illegale indvandring fra Mexico, særligt kriminelle indvandrere fra Mexico, som Trump rasede imod under valgkampen.

Her kaldte han blandt andet illegale indvandrere fra Mexico for narkohandlere, voldtægtsforbrydere og "bad hombres".

Demonstranter holder skilte med teksten "Nej til muren" under en demonstration den 21. januar i Ajic, Mexico, afholdt i sympati med Women's March, som fandt sted samme dag i Washington D.C. (Foto: © STRINGER, Scanpix)

Efter valget har Trump nedtonet retorikken omkring muren til Mexico, som ifølge præsidenten nogle steder kan komme til at bestå af et hegn, andre steder en reel mur.

Også betalingen for muren har præsidenten blødt op om. I starten af januar lød det, at USA i første omgang vil dække udgifterne til muren, men at Mexico skal betale på et senere tidspunkt. Mexico har afvist, at de vil betale for Trumps mur.

Se, hvordan mexicanerne reagerede på Trumps sejr ved præsidentvalget her:

De illegale børn

Det forventes også, at Donald Trump i dag vil underskrive et dekret, der afskaffer loven DACA, 'Deferred Action for Childhood', som blev indført i 2012 af forgængeren Barack Obama.

Loven giver personer, der ankom illegalt til USA som børn, muligheden for at blive to år i USA på en dispensationsordning for at at arbejde eller studere - uden frygt for at blive udvist.

Programmet omfatter flere end 750.000 illegale indvandrere.

Deportationer og hjemsendelser

Donald Trump har også givet et løfte om at deportere de op mod to millioner kriminelle migranter, der opholder sig ulovligt i landet.

Han agter også, at udvise samtlige uregistrerede indvandrere tilbage til deres lande, hvorfra de så kan søge opholdstilladelse.

- Det er vores ret som nation at vælge de indvandrere, som efter vores mening har størst sandsynlighed for at trives og blomstre og elske os, lød det fra den daværende præsidentkandidat på et pressemøde i starten af september.

- Vi vil være fair, retfærdige og medfølende over for alle. Men vores største medfølelse vil være over for det amerikanske folk.

Afskaffelse af fristeder og bødestraf

Derudover vil Donald Trump stoppe al statslig støtte til byer og områder, hvor myndighederne ikke tilbageholder illegale migranter og flygtninge og bede Kongressen om at indføre ”Kate’s lov”, som vil hæve bødestraffen til personer, der rejser ulovligt ind i USA efter at være blevet deporteret.

Donald Trump har også lovet at indføre "ekstreme" sikkerhedsundersøgelser og baggrundstjek af flygtninge samt at stoppe indvandring fra "terrortilbøjelige" regioner.

- For at sikre en større sikkerhed omkring indvandring, bliver vi nødt til at sætter en midlertidig stopper for migration fra de mest farlige og ustabile regioner i verden, der har en historik for at eksportere terrorister, sagde Donald Trump under valgkampen.

Hør Donald Trump beskrive sine ideer til ekstreme sikkerhedsundersøgelser og screeninger her:

Læs mere Donald Trumps samlede immigrationspolitik her.