Murdoch forargede briterne

Med sine korte svar og en blank afvisning af et medansvar i aflytningsskandalen formåede Rupert Murdoch at gøre sig endnu mere upopulær hos briterne.

Briter på gaden i protest mod Rupert Murdoch og premierminister David Cameron. (Foto: OLIVIA HARRIS © Scanpix)

Rupert Murdoch gjorde ikke lige frem god figur under eftermiddagens afhøring i London. Det er den umiddelbare reaktion fra både de britiske borgere og medier.

Murdoch undskyldte godt nok både under afhøringen og i sin afsluttende bemærkning, men det er ikke dét, Murdoch vil blive husket for, fortæller DR Nyheders journalist, Michael S. Lund, der har fulgt dagens afhøringer fra London.

- Som den britiske avis The Guardian har skrevet i en kommentar her til aften, så er det, folk vil huske, Murdochs enstavelsessvar og hans forklaring om, at han ikke anede, hvad der foregik på News of the World.

Arrogant svar

- Og så hans kommentar om, at News of the World bare var en lille avis i hans imperium, og at han virkelig ikke kunne følge med i alt, hvad der skete, fortæller Michael S. Lund.

Den kommentar var arrogant, mener briterne, som er særligt forargede over, at Murdoch nægter at påtage sig et ansvar. På spørgsmålet om han føler et medansvar svarede Murdoch nemlig et klart og tydeligt "nej".

Spurgt om hvem der havde ansvaret, svarede den 80-årige Rupert Murdoch:

- De folk, som vi har stolet på. Og de folk, som de har stolet på.

Ledt på vildspor

Rupert Murdoch sagde under afhøringen, at han er blevet ledt på vildspor af medarbejdere og derfor ikke kendte til aflytningens omfang.

Der var ved dagens afhøring dog ikke tvivl om, at sagen gør ondt.

- Dette er den mest ydmyge dag i mit liv, sagde Rupert Murdoch.