Muslimer presser franske lærere

Lærerne i det franske skolesystem mødes af et stadig større antal religiøse krav fra muslimske elever og deres forældre. Det viser en rapport.

Lærerne i det franske skolesystem mødes af et stadig større antal religiøse krav fra muslimske elever og deres forældre.

Det fremgår af en officiel rapport fra integrationsrådet HCI. Rapporten anbefaler, at lærerne tilbageviser kravene ved at forklare de sekulære principper i Frankrig.

Evolution og halal

Ifølge rapporten er der voksende problemer med indvandrerelever, som vender sig imod lektioner om Holocaust, om korsfarerne og evolutionen. De kræver halal-mad og "afviser fransk kultur og værdier".

- Det bliver sværere for lærerne at modsætte sig religiøst pres, hedder det i rapporten, som avisen Journal du Dimanche trykte et udkast af i weekenden.

Den endelige rapport ventes præsenteret for regeringen i november.

Bekræft sekularisme

- Vi bør nu genbekræfte sekularismen og uddanne lærerne i, hvordan de håndterer særlige problemer, der har forbindelse til respekten for dette princip, siger rapporten.

Frankrig har en skarp adskillelse mellem stat og religion. Religion hører privatlivet til, men det udfordres af den islamiske identitet, som vokser frem blandt de omkring fem millioner muslimer i landet.

Frankrig har omkring 65 millioner indbyggere.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk