Muslimsk leder vil sagsøge Charlie Hebdo efter Muhammed-forside

Den saudi-arabiske bevægelse Organisation of Islamic Cooperation (OIC) vil sagsøge Charlie Hebdo. De studerer i øjeblikket europæisk og fransk lovgivning.

Lederen af den magtfulde islamiske organisation OIC, Iyad Madani, vil sagsøge satirebladet Charlie Hebdo. (© Scanpiz)

Charlie Hebdos seneste forside, der viser en tegning af profeten Muhammed, er "et idiotisk skridt, der nødvendiggør juridiske midler."

Sådan lyder det i hvert fald fra Saudi-Arabiens kulturminister, Iyad Madana, ifølge The Independent.

Den saudi-arabiske kulturminister er i dag leder af den muslimske bevægelse Organisation of Islamic Cooperation og er klar til at gå rettens vej.

Tøver ikke med at sagsøge bladet

I et interview med en saudi-arabisk avis sagde lederen, at organisationen undersøger alle muligheder for at sagsøge det franske blad.

- Hvis fransk lovgivning tillader os at føre en sag mod Charlie Hebdo, tøver vi ikke med at sagsøge bladet.

- Ytringsfrihed må ikke blive til hadefuld tale og fornærme andre. Ingen normal person, lige meget hvilken doktrin, religion eller tro han følger, vil acceptere at se sine overbevisninger latterliggjorte, sagde Iyad Madani ifølge The Independent.

OIC består af 57 medlemslande. De fleste I Nordafrika og Mellemøsten. Organisationen har også en permanent delegation ved FN og EU.

Iyad Madani blev valgt til generalsekretær for organisationen i 2013.

Vrede i flere muslimske lande

Kommentarerne kommer, samtidig med at den iranske avis Mardom-e-Emrooz – Dagens Folk – blev beordret til at lukke, efter at avisen trykte en forside, hvor skuespilleren George Clooney blev vist med en Je Suis Charlie nål på brystet.

I Niger er flere kristne kirker blevet brændt af under protester mod Charlie Hebdo. Politiet har også brugt tåregas mod ophidsede demonstranter i det afrikanske land, hvor fire er blevet dræbt.