Muslimsk opråb efter London-terror: Vi muslimer skal gøre mere for at forhindre angreb

Alle skal hjælpe til med at bekæmpe terror, lyder det fra muslimer i London.

Mak Chishty (i midten) læste i dag en udtalelse op på vegne af 'Londons muslimske lokalsamfund'. Det skete foran politiets hovedkontor i London. (Foto: LONDON METROPLITAN POLICE/ HANDO © Scanpix)

- Det går ud over alle muslimer, når der bliver begået terror, som det dødelige angreb, der fandt sted lørdag aften i London.

- Derfor bør alle muslimer også gøre mere for at forhindre sådanne terrorangreb og slå hårdt ned, hvis de oplever folk i deres lokalsamfund, der på den ene eller anden måde anerkender terror.

Det er meldingen fra Mak Chishty, der er den højst rangerende politiinspektør ved Londons Metropolitan Police med muslimsk baggrund.

I dag læste han en udtalelse op foran politiets hovedkontor i London på vegne af 'Londons muslimske lokalsamfund'.

- Hver eneste gang et terrorangreb finder sted, bliver de muslimske lokalsamfund mødt med enten frygt eller modreaktioner. Det muslimske samfund appellerer derfor til, at alle hjælper til med at udrydde den plage, terrorisme er, og som gemmer sig blandt deres egne medmennesker, maskeret som islam, siger Mak Chisty, der blandt andet står i spidsen for politiets indsats mod hadforbrydelser.

Terrororganisationen Islamisk Stat har taget skylden for lørdagens angreb, som indtil videre har kostet syv personer livet og såret yderligere 48 personer.

To af de tre gerningsmænd boede ifølge Scotland Yard i det østlige London, og ifølge Mak Chishty er det bekymrende, at ingen i deres omgangskreds har opdaget og indrapporteret noget om angrebet.

- Det er den islamiske pligt for enhver muslim at være loyal over for det land, de bor i, og derfor prøver vi nu at finde ud af, hvorfor ekstremisme og had har slået rod i nogle dele af vores egne samfund, siger han og påpeger, at 'terrorisme og ekstremisme' skader islam.

- Muslimer skal gøre mere for at forhindre, at sådanne angreb kan finde sted igen, og vi vil gerne vide, hvordan vi kan spille en større rolle i forhold til det i fremtiden, siger han.

The Muslim Council of Britain, der er de britiske muslimers fællesråd, oplyser, at mere end 130 imamer og religiøse ledere har afvist at udføre begravelsesbønnen ved de tre terroristers begravelse - noget, imamer ellers altid gør, uanset hvad den afdøde måtte have gjort.

Og de opfordrer også andre imamer til at gøre det samme, hvilket ifølge rådet er "en beslutning uden fortilfælde".

- Vi beder gud om, at disse gerningsmænd i efterlivet vil blive dømt, så det svarer til alvoren af deres forbrydelser, skriver de.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk